logo-50

5 راهبرد کلیدی در راستای سرمایه گذاری موفق

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    همگی ما انتظار داریم که نتیجه سرمایه گذاریمان موفقیت آمیز باشد. تاکنون کتب بسیاری با موضوع “سرمایه گذاری موفق” به رشته تحریر درآمده است. دکه های روزنامه فروشی مملو از مجلاتی هستند که با موضوع داغ روز یعنی: “چگونه پولدار شویم؟” منتشر شده اند. اما اگر پنج مفهوم ساده ذیل را همواره به یاد داشته باشید، متوجه خواهید شد که فرآیند سرمایه گذاری موفق چندان هم دشوار نیست.

    سرمایه گذاری خود را هر چه زودتر آغاز نمائید:

    بلافاصله پس از اینکه میزان پول کافی را برای روزهای دشوار زندگی خود و یا حوادث غیرقابل پیش بینی کنار گذاشتید، اقدام به سرمایه گذاری بلند مدت نمائید. هر چه مدت سرمایه گذاری شما طولانی تر باشد، سود اضافه حاصل از سرمایه گذاری ها و رشد ارزشی آنها نیز طولانی تر خواهد بود.

    در اینجا به سرنوشت سه سرمایه گذار فرضی می پردازیم:

    هر یک از این سه نفر سالیانه مبلغ 1000 دلار تا زمان بازنشستگی خود در سن 65 سالگی سرمایه گذاری می کنند. نفر اول، دوم و سوم به ترتیب سرمایه گذاری خود را در سنین 25، 35 و 45 سالگی آغاز نموده اند. میزان سود یا بازگشت سرمایه همگی آنها بطور میانگین سالانه %7 می باشد. بنابراین، به این نتیجه می رسیم که در سن بازنشستگی، نفر اول 215000$، نفر دوم 102000$ و نفر سوم تنها 45000$ خواهند داشت. در نتیجه، هیچ وقت برای شروع سرمایه گذاری زود نیست!

    ترکیب مناسبی از سرمایه گذاری ها را انتخاب کنید:

    ترکیب انواع مختلفی از سرمایه گذاری ها به اصطلاح “تخصیص دارایی” معروف است. تخصیص دارایی در حقیقت نخستین فاکتور در تعیین نوع ریسک و سود حاصل از آن محسوب می گردد. سرمایه گذاری های مختلف از نرخ های بازگشت سرمایه و تغییرپذیری های مختلفی نیز برخوردارند.

    سطوح مختلف دارایی ها شامل موجودی داخلی، موجودی خارجی، پول نقد، اوراق بهادار، املاک و مستغلات و کالاها می باشد. همچنین دارایی ها می توانند به سه نوع شرکت های بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم شوند که برخی از آنها پیشرفت-محور و برخی دیگر ارزش-محور هستند. با این حال عملکرد هر سطح از دارایی از دیگری متمایز است.

    همکاری با یک مشاور ثبتی سرمایه گذاری (RIA) و یا یک برنامه ریز، روش مناسبی برای حصول اطمینان از صحت و درستی روش تخصیص دارایی شما بشمار می رود. بعلاوه، این افراد حرفه ای و کارآزموده می توانند شما را از نرخ سود و دامنه سودها آگاه نمایند. مشکل احتمالی ناشی از کار کردن با یک دلال سهام شرکتها و یا نماینده دلال واسطه این است که هیچ قانونی وجود ندارد تا آنها را همانند یک RIA، ملزم به فعالیت در جهت سود و منفعت شما نماید.

    سرمایه گذاری خود را به روش سیستماتیک و اتوماتیک انجام دهید:

    ممکن است شما در اغلب مواقع نیاز به سرمایه گذاری های منظم را بیاد نیاورید، زیرا زندگی از موقعیت های دشوار و پیچیده بسیاری برخوردار است. یک روش از پیش طراحی شده که می تواند به حل این معضل یاری رساند، کسر مبالغ معین بصورت خودکار از چک پرداخت حقوق یا حساب بانکی تان می باشد.

    همچنین سرمایه گذاری از طریق یک حساب بازنشستگی می تواند از مزیت مالیاتی نیز برخودار بوده و در برخی موارد ممکن است کارفرما مبلغی اضافی را به حساب بازنشستگی شما اضافه نماید. سرمایه گذاری از طریق یک مبلغ معین که بصورت ماهیانه مستقیماً از چک پرداخت حقوق و یا حساب بانکی شما کسر می گردد، منجر به صرفه جویی در زمان شما شده و هرگز فراموش نخواهید کرد که برای آینده خود سرمایه گذاری کنید.

    مراقب هزینه های سرمایه گذاری خود باشید:

    همواره باید احتیاط کنید که بیش از حد لازم برای سرمایه گذاری خود هزینه نکنید. بعنوان مثال، تا زمانیکه به درآمدهای هنگفت و کلانی دست نیافته اید، دلیلی برای پرداخت کمیسیون وجود نخواهد داشت. همچنین بخاطر داشته باشید که کمیسیون ها بایستی %2½ تا 7% از کل مبلغی که سرمایه گذاری نموده اید را شامل شده و مستقیماً به دست دلال واسطه و فروشندگان وی برسد.

    هر صندوق سرمایه گذاری مشاع (mutual fund) از نسبت های هزینه ای نیز برخوردار است. این نسبت ها معمولاً دارای میانگین 1¼% می باشند، درحالیکه ممکن است شما به صندوق های سرمایه گذاری مشاع منحصر بفردی نیز برخورد کنید که دارای نسبت های هزینه ای ¼ تا ½ درصدی هستند.

    بدین ترتیب، کل مبلغ کمیسیون یا هزینه اضافی ای که ذخیره می نمایید در حساب شما باقی خواهد ماند و سود آن برای اهداف آتی تان چند برابر می گردد. سال پیش یکی از کارشناسان تحلیل سرمایه گذاری مقاله ای را با این موضوع منتشر نمود که یکی از بهترین روش ها بمنظور پیش بینی عملکرد سرمایه گذاری آتی، انجام سرمایه گذاری های کم هزینه است.

    سرمایه گذاری خود را با پرداخت حداقل مالیات (Tax Efficient) انجام دهید:

    برخی از صندوق های سرمایه گذاری مشاع از نرخ بازگشت سرمایه بالایی برخوردارند و می توانند منجر به مبالغ اضافی سود سرمایه بلند مدت و کوتاه مدت گردند که در نتیجه شما را ناچار می سازد تا هر ساله بابت این سودها، مالیات بپردازید. سرمایه گذاری در صندوق های شاخص یا صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETFs) شما را از پرداخت مالیات سالانه وارد بر سود سرمایه تان بی نیاز می سازد.

    از دیدگاه قانون مالیات، حساب های بانکی به سه دسته منقسم می گردند:

    1- حساب های مشمول مالیات جاری،

    2- حساب های مشمول مالیات معوقه

    3- حساب های معاف از مالیات.

    مسلماً در حالت کلی شما تمایل به انجام سرمایه گذاری هایی دارید که بیش از همه مستعد قرارگیری در حساب های معاف از مالیات باشند. با این حال، نگاهداری دارایی های ایجاد کننده سود سهام (dividend-producing assets) در یک حساب مشمول مالیات معوقه بیشترین بازدهی را خواهد داشت و در مقابل بهتر است سرمایه گذاری هایی که با هدف کسب سود سرمایه انجام می گیرند، در حساب های مشمول مالیات نگاهداری شوند.

    بنابراین بایستی اطمینان حاصل نمائید که سرمایه گذاری شما با پرداخت حداقل میزان مالیات یا بصورتTax Efficient صورت گرفته است. این موفقیت خود منجر به ذخیره مبالغی معادل صدها یا هزاران دلار در طول سال برای شما گردیده و سود کافی حاصل از سرمایه گذاری های کنونی را بمنظور استفاده در سرمایه گذاری های آتی، تضمین خواهد نمود.

    و سخن آخر اینکه گرچه بیان و توصیف این پنج رویکرد امر آسانی است، اما اجرای آنها بدون کمک یک مشاور دشوار بنظر می رسد. وظیفه قانونی یک مشاور ثبتی سرمایه گذاری (RIA) این است که همواره شما را در جهت سود و منفعتتان راهنمایی کند، درحالیکه فروشندگان، تنها اقدام به فروش سرمایه گذاریها یا محصولات بیمه شده می پردازند که سودی برای شما نخواهد داشت. از این رو، چنانچه در اجرای این 5 راهبرد با مشکل مواجه شدید، حتماً از یک مشاور برنامه ریز کمک بگیرید.

    حقوق مادی و معنوی این مقاله متعلق به مدرسه عالی کسب و کار ماهان است.

    پرسش های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      دیگر تاپیک های پیشنهادی
      جدیدترین های جعبه ابزار
      اصول مارکتینگ
      قیمت‌گذاری چیست؟ انواع روش‌ها و استراتژی‌های قیمت‌گذاری
      13
      بیزینس کوچینگ (business coaching) چیست و چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم؟
      ویژگی_های-یک-مدیرعامل-موفق-چیست؟
      ویژگی‌های یک مدیرعامل موفق چیست؟
      کاور
      اهمیت روانشناسی فروش در بازار ایران
      6
      ویژگی‌های یک رهبر موفق
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.