logo-50

سئو داخلی چیست؟ | On-Page SEO

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    سئو داخلی چیست؟

    واژه سئو که چند سالی است به یکی از مهمترین عرصه‌های رقابتی بین وب‌سایت‌های مختلف آموزشگاهی، فروشگاهی، تبلیغاتی، خبری و … تبدیل شده است، به مجموعه فعالیت‌هایی در زمینه بهینه‌سازی سایت گفته می‌شود. SEO درواقع مخفف عبارت Search Engine Optimization است و می‌توان آن را بهینه‌سازی سایت در موتورهای جستجو معنی کرد. البته امروزه عبارات متعددی را در ترکیب با این واژه می‌شنویم که نشانگر گستره فعالیت در این حوزه است. سئو کردن، سئو سازی، بهبود سئو، سئو داخلی، سئو خارجی از جمله این عباراتند که گاهی معانی مختلف دارند و گاهی یک مفهوم را دربر می‌گیرند. اکنون قصد داریم درمورد سئو داخلی بیشتر گفتگو کرده و از چند و چون و اهمیت آن برای وب‌سایت‌های مختلف بدانیم و در یک کلام اینکه On-Page SEO چیست؟

    سئو داخلی چیست؟

    سئو داخلی سایت تمامی فعالیت‌هایی که در داخل سایت جهت بالا بردن رتبه سایت در گوگل انجام می‌شود را دربر می‌گیرد. درواقع الگوریتم‌های گوگل از دو فاکتور On-Page و Off-Page برای ارتقای رتبه سایت استفاده می‌کنند و On-Page SEO یا سئو داخلی که به سئو پایه نیز معروف است، از مهم‌ترین و اصلی‌ترین ارکان بهینه‌سازی سایت محسوب می‌شود. بنابراین اگر بخواهیم بگوییم که سئو On-Page چیست، باید پاسخ داد که:

    به تمامی فعالیت ها و اعمالی که در داخل صفحه ( صفحات وب سایت) از قبیل تولید و بارگذاری و به‌روزرسانی محتوا، کدنویسی، پیاده سازی فنی، اصلاح و ارتقاء ساختار و نمای سایت به‌منظور بهینه‌سازی رتبه سایت در موتورهای جستجو انجام می‌شود، سئو داخلی می‌گویند.

    مدیران و طراحان سایت باید درنظر داشته باشند که یک فعالیت یک‌باره و پروژه‌ای با زمان‌بندی مشخص نیست. بلکه برای بالابردن رتبه سایت در گوگل و حفظ این رتبه، نیاز به کار مداوم و اجرای استراتژی‌های مستمر سئو داخلی داریم. چرا که حفظ رتبه در گوگل یک رقابت همیشگی و مداوم است و درصورت توقف کار بر سئو پایه سایت، رقبا می‌توانند سطح خود را ارتقاء داده و جایگاه ما را کسب کنند.

    چرا سئو سایت مهم است؟

    اگر بخواهیم از اهمیت سئو داخلی بگوییم لازم است ابتدا از اهمیت سئو برای هر سایت بگوییم و اینکه اصولا بالا بودن رتبه سایت در موتور جستجوی گوگل چه مزایا و برتری‌هایی را برای سایت همراه دارد. رتبه سایت در گوکل در نمایش وبسایت هنگام جستجوی کاربران تاثیر مستقیم دارد. اینکه وب‌سایت شما هنگام جستجوی موضوعاتی با محوریت فعالیت آن در چه جایگاهی قرار بگیرد و در چه رتبه‌ای برای کاربر به نمایش درآید اهمیت بسیار زیادی دارد. از آنجا که کاربران سایت‌هایی با رتبه بالاتر و در ابتدای لیست نمایس را قابل اعتمادتر و مطمئن‌تر تشخیص می‌دهند یک حقیقت غیرقابل انکار است. بنابراین رتبه شما در موتور جستجوی گوکل ارتباط مستقیم با میزان بازدید سایت‌تان دارد و این میزان بازدید نیز تاثیر چشم‌گیری در بازخورد سایت، دست یافتن به اهداف سایت و درنهایت موفقیت شما خواهد داشت. بنابراین بهینه‌سازی سایت که شامل بهینه‌سازی سئو  (سئو داخلی و سئو خارجی) می‌شود اهمیت بسیار زیادی برای موفقیت شما دارد.

    چرا سئو داخلی سایت مهم است؟

    حال با دریافت اهمیت سئو و رتبه سایت در موتورهای جستجو، بهتر می‌توانیم توضیح دهیم که اساس اهمیت سئو On-Page چیست و چرا باید نسبت به آن حساس بود. درواقع وقتی بدانیم که نقش On-Page SEO در بهینه‌سازی سایت چیست، به اهمیت این مبحث پی خواهیم برد. نکته مهم درمورد بهینه‌سازی سایت این است که سئو داخلی و سئو خارجی باید همزمان بهبود یافته و ارتقاء یابند. درواقع بهبود وضعیت یکی نمی‌تواند تاثیری بر بهینه‌سازی سایت داشته باشد و نیاز به کار در هر دو بخش برای ارتقاء سایت داریم. نکته مهم‌تر اینکه این بهینه‌سازی را باید از سئو آن پیج آغاز کنیم و ابتدا وضعیت داخلی سایت و صفحات آن را بهبود بخشیم و در این مسیر به حرکت موثر ادامه دهیم. در سئو داخلی لازم است تمامی اشتباهات داخلی سایت اصلاح شود و کمک کند تا موتورهای جستجو وب سایت شما را به‌درستی شناسایی کرده و مرتبط با جستجوها و پرس و جوهای کاربران تشخیص دهد.

    لازم است بدانیم که الگوریتم‌های پیچیده گوگل به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که مرتبط‌ترین نتایج در پاسخ به جستجوهای کاربر را ارائه کنند و نیاز است که ارتباط سایت شما در این جستجو‌ها به‌درستی تشخیص داده شود. در بهینه‌سازی گوگل و مشخصا سئو داخلی سایت، لازم است که این الگوریتم‌ها به‌درستی شناخته شده و تمامی فعالیت‌ها مطابق با آن‌ها انجام شود. این فعالیت‌ها شامل لینک‌سازی، تولید محتوا و کدنویسی‌ها می‌شود. نتیجه اینکه سئو داخلی بخش بزرگی از فرآیندی است که کاربر را در جستجو‌های خود به سمت سایت شما هدایت کرده و درنهایت بازدید خود را مفید تشخیص داده و بازخورد سایت شما را ارتقاء می‌دهد.

    سئو داخلی چه بخش‌هایی را دربر می‌گیرد؟

    همانطور که گفتیم سئو داخلی و بهینه‌سازی صفحات داخلی وب‌سایت مجموعه فعالیت‌هایی را دربر می‌گیرد که درکنار هم و به‌صورت موازی پیش می‌روند. بنابراین در پاسخ به این سوال که بخش‌های مختلف On-Page SEO چیست، باید گفت، سئو پایه دو بخش اصلی دارد که عبارتند از:

    سئو تکنیکال

    سئو تکنیکال یا سئو ساختاری به برطرف کردن مشکلات تکنیکال سایت می‌پردازد. این مشکلات در ساختار سایت در ارتباط بین صفحات سایت ایجاد مشکل کرده و کاربر را در بررسی سایت دچار سردرگمی می‌کند. بهینه‌سازی ساختار سایت و صفحات آن در سئو داخلی (سئو تکنیکال) ضمن اینکه کمک می کند موتور جستجو در بین صفحات به راحتی بخزد و صفحات شما را مرتبط با جسستجوی کاربر تشخیص دهد، باعث بهبود تجربه کاربری و ماندگاری کاربر در سایت می شود.

    سئو محتوایی

    بخش بعدی و مکمل در سئو داخلی ساخت، سئو محتوایی است. شما در اینم بخش نیاز به محتوای تخصصی سئو دارید. محتوایی که مطابق با تحول‌های الگوریتم‌های گوگل پیش رود و مطابق تکنیک‌های به‌روز محتوای سئو تهیه و تدوین شده باشد. ضمن اینکه محتوا مفید، جذاب و دارای ارزش افزوده باشد تا کمک کند که کاربر پس از ورود به سایت به‌واسطه تکنیک‌های سئو، آن را مفید شناخته و به کاربر و بازدید کننده مستمر سایت تبدیل شود.

    باید گفت که دو بخش مختلف سئو آن پیج یا سئو پایه خود دارای فاکتورهای متعددی هستند که لازم است با جزئیات به آن‌ها پرداخته شود تا نتیجه نهایی مدنظر به‌دست آید. اما مهم این است که اگر بخواهیم بگوییم کدام بخش از سئو پایه اهمیت بیشتری دارد نمی‌توانیم چنین تفکیکی را بین این دو قائل شویم. چرا که هر دو بخش لازم است که هم‌زمان و درکنار هم بهینه شده و یکدیگر را کامل کنند.

    سئو تکنیکال چیست و چه فاکتورهایی دارد؟

    در بهینه‌سازی سئو نیاز به استراتژی‌های مشخص در بخش‌های مختلف داریم. استراتژی‌هایی که باتوجه به ضعف‌ها و قوت‌ها و نیازهای سایت مشخص شده و برنامه‌ریزی می‌شوند. فاکتورها ی مهم در استراتژی‌ سئو تکنیکال عبارتند از:

    بهبود سرعت لود صفحات سایت

    سرعت سایت در میزان رضایت‌مندی کاربر تاثیر بسیاری دارد. ممکن است محتوای صفحات شما برای او بسیار مفید باشد اما سرعت پایین سایت از بازدید صفحات مختلف منصرفش سازد. ضمن اینکه سرعت پایین باعث می‌شود که گوگل نیز نتواند در زمان لازم صفحات شما را شناسایی کرده و به‌عنوان صفحاتی مرتبط با جستجوی کاربر به او معرفی کند.

    ثبت نقشه سایت در گوگل

    نقشه سایت در گوگل درواقع مسیری است که شما برای موتور جستجوی گوگل و ربات‌های خزنده آن می‌سازید. در این نقشه لازم است که آدرس تمامی صفحات سایت موجود باشد. در بهینه‌سازی سئو تکنیکال لازم است که نقشه سایت به روز شود و صفحات جدید با محتواهای تازه در آن اضافه گردند.

    ایجاد لینک‌های داخلی صفحات

    لینک‌سازی داخلی به کاربر کمک می‌کند به محتواهای دیگر سایت دسترسی سریع‌تر و راحت‌تری داشته باشد. همچنین ارزش صفحات را به‌یکدیگر منتقل می‌کند. به این معنی که بازخورد و بازدید بالای یک صفحه را از طریق این لینک‌ها در صفحات دیگر نیز تکرار می‌کنیم. همچنین به موتور جستجوی گوگل اجازه می‌دهیم تا راحت‌تر صفحات مختلف سایت ما را شناسایی کرده و آن‌ها را در جایگاه مناسب بشناسد. درواقع لینک‌سازی داخلی مانع از ایجاد orphan pageها و باعث بهبود قابلیت crawl می‌شود.

    بهبود امنیت سایت

    امنیت سایت شما، نمای کاملی از اعتبار سایت و فعالیت‌های‌تان خواهد بود. نکته مهم‌تر اینکه تنها سایتی که بتواند امنیت کاربران خود را تضمین کند توسط گوگل به کاربر درحال جستجو پیشنهاد می‌شود. اگر این امنیت در خطر باشد،‌ گوگل پیش از اجازه دسترسی به کاربر هشدار امنیتی لازم را به او اعلام می‌کند. این هشدار امنیتی می‌تواند تمام اعتبار سایت شما را زیر سوال برد.

    موارد دیگری مانند اصلاح عناوین صفحات و بر اساس اصول سئو و متاتگ‌ها، اصلاح ساختار مناسب برای لینک‌‌ها، استفاده از لینک‌های خارجی، استفاده از structured data به‌منظور بالا بردن نرخ کلیک، حذف صفحات تکراری و اصلاح لینک‌های خراب و شکسته نیز دربین اصول سئو تکنیکال قرار می‌گیرند.

    سئو محتوایی چیست و چه فاکتورهایی دارد؟

    محتوای سایت شما، موثرترین نقش را در جذب کاربر دارد. اما این محتوا ابتدا باید از سوی گوگل به کاربر پیشنهاد شود. ممکن است شما در سایت خود محتوایی مفید و سودمند داشته باشید، اما به‌دلیل عدم تطابق آن با اصول سئو و نداشتن استانداردهای لازم، هرگز بازخورد مناسبی را پیدا نکند. اصلاح سئو محتوا به‌معنی تدوین و تطبیق محتوای سایت با اصول سئو جهت بهینه‌سازی سایت است. نکته دیگر اینکه بخشی از استراتژی سئو تکنیکال برای اجرا نیازمند محتوای سئو است. درواقع شما نیازمند محتوای مناسب و استاندار سئو هستید تا بتوانید اصول سئو تکنیکال را روی آن پیدا کنید. مهم‌ترین اصول سئو محتوا عبارتند از:

    رعایت E-A-T در محتوا

    محتوای سایت باید تخصصی و حرفه‌ای باشد. ضمن اینکه باید اطلاعات درست و بی‌غلط را به مخاطب ارائه نماید. چنین محتوایی کاربر را در سایت نگه داشته و تعامل او را با صفحات دیگر سایت بالا می‌برد. همین تعامل و ارتباط کاربر به گوگل ثابت می‌کند که صفحات سایت شما با موضوعات سرچ شده توسط کاربر مرتبط بوده و نسبت به پیشنهاد خود اطمینان می‌یابد. درنتیجه به سایت شما و محتوای آن اعتماد می‌کند.

    تولید محتوای خوانا

    محتوای مناسب و موثر بر سئو داخلی به‌نحوی است که به‌راحتی تحت اسکن اولیه کاربر قرار می‌گیرد. کاربر با یک نگاه اجمالی به تیترها و بولت‌ها متوجه می‌شود که محتوای شما آنچه او می‌خواهد را ارائه می‌کند یا خیر. همین موضوع باعث حفظ کاربر و تعامل بیشتر او درنتیجه شناسایی سایت‌تان به‌عنوان سایتی مفید توسط گوگل می‌شود.

    اصلاح نحوه استفاده از کلمات کلیدی

    کلمات کلیدی از مهم‌ترین بخش‌های محتوای سئو هستند. انتخاب درست کلمات کلیدی و تکرار به‌اندازه آن‌ها کمک زیادی به پیشنهاد شدن محتوای سایت‌تان توسط گوگل دارد. در این بخش ابتدا باید بهترین کلمه کلیدی مرتبط با محوریت محتوا را پیدا کرده و سپس ساختار محتوا را براساس آن بسازید. رعایت چگالی و تراکم کلمات کلیدی در کل متن به‌گونه‌ای که به خوانش و جذابیت محتوا آسیب نزد نیز در این بخش مورد بازبینی و بررسی قرار می‌گیرد.

    اصلاح و بهینه‌سازی هدینگ‌ها

    هدینگ‌ها بخش مهمی از محتوای سئوی شما هستند که هم کاربر و هم موتور جستجوی گوگل را به شناسایی بهتر محتوا هدایت می‌کنند. درواقع سرفصل‌های محتوا (H1, H2,H3 ,…,H6) تگ‌های مهمی برای گوگل محسوب می‌شوند و درعین حال میزان خوانایی مطالب را بالا می‌برند. ضمن اینکه استفاده از کلمات کلیدی در این تگ‌ها فهم گوگل را نسبت به موضوع صفحه بالا ببرید.

    ارتقاء محتوای بصری

    استفاده از محتوای بصری با کیفیت که امکان بهره‌بردن از alt تصویر را به شما می‌دهد، باعث دیده شدن صفحات سایت شما در سرچ‌های تصویری همچنین افزایش نرخ کلیک‌تان می‌شود. به‌خصوص وقتی از کلمات کلیدی مرتبط در alt تصویر استفاده کنید. همچنین محتوای بصری باکیفیت و مرتبط، ارتباط کاربر با صفحات سایت و محتوای آن‌ها را بهتر تامین می‌کند.

    استفاده از تگ‌ها برای سئو داخلی بخش مهم دیگری است که تاحد زیادی به محتوای سئو یا سئو محتوا مربوط می‌شود. تگ عنوان (title tag) و متا دیسکریپشن (meta description) دو تگ مهمی هستند که در شناخت صفحات سایت شما به گوگل و کاربر کمک بزرگی می‌کند. لازم است که متا عنوان و متا دیسکریپشن‌های محتواهای سئو شده شما که در بخش سئو تکنیکال تگ‌گذاری می‌شوند، حاوی کلمات کلیدی مرتبط با محتوا و مورد جستجوی کاربران باشد. ضمن اینکه جذاب و گیرا به‌نظر آید. درواقع کاربر را قانع کند که صفحات سایت شما حاوی مطالب و محتوایی است که او می‌خواهد.

    کلام آخر

    در آخر باید گفت، سئو سایت یکی از لازمه‌ها و ضرورت‌ها برای رسیدن به هدف اصلی سایت است. ممکن است سایت شما از هر نوع که باشد، فروشگاهی، خبری، آموزشی یا …، طراحی خوب، محتوای مفید و کاربری فوق‌العاده‌ای را ارائه کند اما بدون سئوی مناسب هیچ‌گاه دیده نمی‌شود. ضمن اینکه سئوی داخلی قدم اول در بهینه‌سازی رتبه سایت در موتورهای جستجو است.

    پرسش های متداول

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      دیگر تاپیک های پیشنهادی
      جدیدترین های جعبه ابزار
      اصول مارکتینگ
      قیمت‌گذاری چیست؟ انواع روش‌ها و استراتژی‌های قیمت‌گذاری
      13
      بیزینس کوچینگ (business coaching) چیست و چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم؟
      ویژگی_های-یک-مدیرعامل-موفق-چیست؟
      ویژگی‌های یک مدیرعامل موفق چیست؟
      کاور
      اهمیت روانشناسی فروش در بازار ایران
      6
      ویژگی‌های یک رهبر موفق
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.