logo-50

سئو خارجی چیست و چه اهمیتی برای سایت‌ها دارد؟

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
    سئو سایت به‌عنوان بستری رقابتی بین کسب‌وکارهای دیجیتال هر روزه بیش از قبل اهمیت و ضرورت پیدا می‌کند. سئو به یکی از مهم‌ترین عاملان موفقیت در انواع کسب‌وکارها، به‌خصوص کسب‌وکارهای اینترنتی تبدیل شده است و یکی از مهم‌ترین ارکان دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود؛ اما آیا همه‌چیز را در مورد سئو می‌دانید؟ ادامه مطلب را مطالعه کنید تا منظور ما را متوجه شوید.

    اهمیت و ضرورت توجه به سئو زمانی بیشتر خودنمایی می‌کند که بدانیم چه جزئیات و بخش‌های مهمی در پس این واژه اختصاری نهفته است. سئو خارجی سایت یا Off-page SEO یکی از این بخش‌هاست که در کنار دیگر قسمت‌های بهینه‌سازی سایت، جایگاه آن را در رتبه‌بندی موتورهای جستجو ارتقاء می‌دهد.

    سئو خارجی سایت چیست؟

    سئوی آف پیج یا سئو خارجی یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های بهینه‌سازی سایت است و در برابر سئو داخلی یا سئو آن پیج قرار می‌گیرد. این ۲ بخش تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند؛ اما در نهایت مکمل هم محسوب می‌شوند و نمی‌توان گفت کدام بخش از دیگری مهم‌تر است.

    سئوی خارجی (off-page seo) به مجموعه کارهایی که خارج از فضای سایت و به‌منظور بهینه‌سازی آن و بهبود رتبه در موتورهای جستجو صورت می‌گیرد گفته می‌شود.

    تکنیک‌های سئو متعددی برای بهبود Search Engine Results Pages یا SERP سایت در سئو خارجی وجود دارد که لازم است برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن همه آن‌‌ها را به‌صورت موازی و البته همزمان با کار روی سئو داخلی سایت پیاده کرد.

    در واقع، سئو داخلی و سئو خارجی سایت ۲ مرحله مجزا نیستند و لازم است همزمان کار بر هر ۲ بخش به‌صورت متمرکز و دقیق پیش رود. به‌طور کلی، باید گفت هدف از سئو خارجی بهبود دیدگاه کاربران و موتورهای جستجو در مورد «کیفیت» (Quality)، «اعتبار» (Authority) و «محبوبیت» (Popularity) سایت است.

    گفتیم که سئو داخلی و سئو خارجی با یکدیگر متفاوتند؛ اما درعین حال، مکمل یکدیگر نیز محسوب می‌شوند. در پاسخ به این سوال که تفاوت سئو داخلی و سئو آف پیج چیست باید گفت، که سئو داخلی یا On Page SEO به موارد داخل سایت و هرآنچه که از داخل سایت به بهبود جایگاه آن در رتبه‌بندی موتورهای جستجو کمک می‌کند می‌پردازد.

    این موارد می‌تواند شامل محتوای درون سایت و سئو محتوا، لینک‌های داخلی و غیره شود؛ اما سئو خارج از صفحه یا سئوی خارجی سایت، هر فعالیتی که خارج از سایت صورت می‌گیرد را شامل می‌شود.

    فعالیت‌های مرتبط با بهینه‌سازی سایت مانند فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و فروم‌ها مربوط به سئو خارج صفحه می‌شوند.

    ضمن اینکه سئو خارجی از طریق روش‌های متفاوت مانند بک‌لینک، تبلیغات، افزایش تعامل کاربران و افزایش اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی اجرا می‌شود؛ اما سئو داخلی چه در بخش فنی و چه در بخش محتوایی فقط به مطالب و فعالیت‌های داخل سایت می‌پردازد.

    اهمیت سئو آف پیج چیست؟

    اهمیت سئو آف پیج چیست؟

    سئو خارجی به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که سایت شما در فضای نت و جهان وب چه میزان اعتبار دارد. همین حقیقت خود بیانگر میزان اهمیت سئو خارجی سایت خواهد بود.

    الگوریتم‌های گوگل، در رتبه‌بندی سایت شما بیش از 50% از سئو خارجی سایت‌تان تاثیر می‌گیرند؛ زیرا در واقع، میزان محبوبیت و نفوذ یک سایت در سطح وب با سئو خارجی مشخص می‌شود. توجه داشته باشید که خود گوگل می‌گوید برای اندازه‌گیری اعتبار وب‌سایت‌ها از سیگنال‌های سئوی ‌خارج از سایت استفاده می‌کند.

    ضمن اینکه دستورالعمل‌های رتبه‌بندی کیفیت در گوگل (Google’s Quality Rater Guidelines) برای تشخیص مورد اعتماد بودن یا نبودن یا همان فرآیند تحقیق اعتبار (Reputation Research) سایت تا حد زیادی به سئو خارجی یا اعتبار خارج از سایت متکی است.

    فرآیند تحقیق اعتبار شامل بررسی نقد و تحلیل‌های آنلاین، توصیه کارشناسان و تعداد ارجاعات به سایت شما در سایت‌های خبری مرجع و ویکی‌پدیا می‌شود.

    مزایای سئو خارجی چیست؟

    باتوجه به توضیحات ارائه‌شده در پاسخ به سوالاتی مانند سئو خارجی چیست یا اهمیت سئو آف پیج چیست، می‌توان تا حد زیادی به مزایای سئو خارج از صفحه برای سایت و کسب‌وکار مرتبط با آن پی برد. این مزایا به‌طور خلاصه عبارتند از:

    بهبود رتبه در موتورهای جستجو

    مهم‌ترین دستاورد سئو خارجی، بهبود وضعیت سایت در رتبه‌بندی موتورهای جستجو است. این کار یک دومینوی جذاب است که دائم تکرار می‌شود، هرقدر جایگاه بالاتری داشته باشید، کلیک بیشتری خواهید داشت.

    افزایش ترافیک سایت

    با افزایش بازدید سایت که با تمرکز بر سئو خارجی حاصل می‌شود، ترافیک آن نیز افزایش می‌یابد. ترافیک بیشتر یعنی ورود کاربران بیشتر و امتیاز بالاتر و درنهایت، فروش محصول بیشتر.

    دیده‌شدن بهتر

    با کار روی سئو خارجی، تلاش می‌کنید تا از رسانه‌های مختلف از قبیل رسانه‌های اجتماعی، سایت‌های پرطرفدار و غیره کاربرانی را به‌سمت سایت و بازدید آن جلب کنید. ضمن اینکه بالا رفتن رتبه‌ سایت به‌معنای بیشتر قرار گرفتن در معرض دید است و کل این پروسه به معنای بیشتر دیده‌شدن مجموعه و سایت آن خواهد بود.

    کسب اعتماد کاربر

    علاوه بر موارد فوق، گوگل اخیراً مفهوم Expertise ،Authority و Trustworthiness یا (E-A-T) را ارائه داده که در رتبه‌بندی مهم است. این مفهوم ارتباط مستقیمی با اعتبار سایت شما دارد. اعتباری که از اعتماد بیشتر کاربران کسب می‌شود. کسب هرچه بیشتر این اعتبار و اعتماد، از مزایای سئو خارجی سایت است.

    تمام موارد بالا در کنار هم کمک می‌کند تا مدیر مارکتینگ و متخصص سئو سایت‌های دیگر، به سبب اعتبار بالای سایت، از شما درخواست انتشار تبلیغات‌شان را داشته باشند که این خود به‌معنای کسب درآمد بیشتر است؛ زیرا می‌توانید در قبال انتشار تبلیغات، هزینه‌ای را از تبلیغ‌کننده دریافت کنید.

    فاکتورهای سئو خارجی چیست؟

    فاکتورهای سئو خارجی چیست؟

    برای کار روی سئو خارج از صفحه لازم است تا فاکتورها و عوامل موثر در این بخش از سئو را به‌خوبی بشناسید و تمرکز لازم را بر آن‌ها داشته باشید. فاکتورهای سئو خارجی عبارتند از:

    تعداد دامنه‌هایی که به سایت شما لینک داده‌اند

    این به‌معنای تعداد سایت‌های مختلفی است که به سایت شما لینک داده باشند. وقتی تعداد دامنه‌ها بالا می‌رود، گوگل محتوا و سایت شما را معتبر تشخیص می‌دهد و شما را به مخاطبان بالقوه پیشنهاد می‌کند. دلیل انتشار رپورتاژ آگهی‌ها در سایت‌های بزرگ و معتبر، بالا رفتن آمار همین دامنه‌ها است.

    تعداد صفحاتی که به سایت شما لینک داده‌اند

    این فاکتور که به آن بک لینک نیز می‌گویند، با فاکتور تعداد دامنه متفاوت است. درواقع، به‌جز لینک دادن دامنه، تعداد صفحاتی که از آن دامنه به سایت شما لینک می‌دهند نیز مهم است. هرچه تعداد صفحاتی که از هر دامنه به سایت شما لینک می‌دهند بیشتر باشد، اعتبار به‌دست آمده بالاتر خواهد رفت.

    رتبه صفحاتی که به سایت شما لینک داده‌اند

    تصور کنید یک معتمد در بازار ضمانت شما را کند یا یک فرد عادی. کدام اعتبار بیشتری به شما می‌دهد؟ رتبه صفحاتی که به سایت شما لینک می‌دهند نیز همین شرایط را دارد. هرچه رتبه آن‌ها بالاتر باشد، اعتبار لینکی که به سایت‌تان می‌دهند بیشتر خواهد بود.

    مرتبط بودن صفحاتی که به سایت شما لینک داده‌اند

    وقتی از دامنه‌ها و صفحاتی که موضوعات آن‌ها با موضوعات سایت شما هم‌پوشانی دارد لینک بگیرید، اعتماد گوگل بیشتر جلب خواهد شد. در واقع، گوگل با دیدن این ارتباط، مطمئن می‌شود که لینک‌دهی ارزشمند است و به آن اعتبار می‌دهد.

    اعتبار دامنه‌هایی که به سایت شما لینک داده‌اند

    هرآنچه در مورد رتبه صفحات لینک‌دهنده و تاثیر آن بر سئو خارجی شما گفتیم، درمورد دامنه‌ها نیز صادق است. هر چه اعتبار دامنه‌هایی (Domain Authority) که به سایت شما لینک داده‌اند بهتر باشد، قطعاً گوگل نیز به دامنه سایت شما اعتبار بیشتری می‌دهد.

    دریافت لینک از صفحه اصلی سایت‌هایی که به شما لینک داده‌اند

    بنابر الگوریتم‌های گوگل، ارزش و اعتبار لینک‌هایی که از صفحه اصلی (Home Page) سایت‌های دیگر به سایت شما داده می‌شود، بیشتر از صفحات دیگر سایت است؛ بنابراین، انتشار رپورتاژ آگهی در صفحات اصلی سایت‌ها می‌تواند کارآمدتر و مفیدتر باشد.

    تعداد لینک‌های نوفالو (Nofollow) و فالو (Dofollow)

    لینک‌دهی به سایت شما باید از طریق لینک‌های فالو باشد؛ زیرا ربات‌های خزنده گوگل لینک‌های نوفالو را در نظر نمی‌گیرند و آن‌ها را لینک خارجی محسوب نمی‌کنند؛ بنابراین برای لینک‌دهی خارجی در سئو خارجی باید از لینک‌های فالو استفاده کرد.

    تنوع انواع لینک

    بهتر است لینک‌دهی را به صفحات مختلف سایت خود اختصاص دهید. به‌این معنی که لینک‌دهی از سایت‌های مختلف تنها به یک صفحه از سایت‌تان (مانند صفحه اصلی یا صفحه اول) اختصاص داده نشود. این فرم لینک‌دهی برای گوگل خارج از اعتبار خواهد بود.

    لینک‌هایی که در بدنه محتوا هستند

    لینک‌هایی که در متن یا بدنه محتوا ساخته می‌شوند و قرار می‌گیرند، از نظر گوگل اعتبار بیشتری دارند تا لینک‌هایی که در درون یک محتوا قرار ندارند. ضمن اینکه کاربران نیز به لینک‌هایی که داخل محتوا قرار دارند اعتماد بیشتری می‌کنند و آن‌ها را کاربردی‌تر می‌دانند.

    انکرتکست لینک

    انکرتست که لینک روی آن سوار می‌شود باید مرتبط با صفحه مقصد باشد. بهتر است به انکرتست کلمه کلیدی محتوای صفحه لینک داده شده باشد. این‌کار اعتماد مخاطب را بیشتر جلب می‌کند و اعتبار شما را برای گوگل بالا می‌برد.

    به‌طور کلی، مهم‌ترین موردی که در لینک‌دهی باید درنظر گرفت، طبیعی جلوه دادن آن است. هرچه لینک‌دهی واقعی‌تر باشد و ساختگی به‌نظر نرسد، گوگل آن را معتبرتر خواهد دانست.

    فراموش نکنید گوگل بسیار هوشمند است و با الگوریتم‌های خود می‌تواند متوجه شود که قصد فریب او را دارید. این فریب، اعتبار سایت شما را به‌شدت کاهش خواهد داد.

    متدها و روش‌های سئو خارجی چیست؟

    متدها و روش‌های سئو خارجی چیست؟

    گفتیم که سئو خارجی شامل یک سری فعالیت‌های مشخص است. ممکن است در نحوه اجرا و استراتژی پیاده‌سازی هریک تفاوت‌هایی وجود داشته باشد؛ اما درکل، این موارد برای تمامی انواع سایت‌هایی که قصد بالابردن رتبه خود را در موتورهای جستجو دارند، ثابت است. موارد سئو خارج صفحه عبارتند از:

    لینک‌سازی

    لینک بیلدینگ یا لینک‌سازی عاملی اساسی در سئو خارجی است؛ اما شما باید دقیقا بدانید که چگونه باید از آن به‌عنوان یک تاکتیک سئو آف پیچ استفاده کرد.

    برندسازی

    برندسازی کمک می‌کند تا کاربران برند شما را بیشتر جستجو کنند. ضمن اینکه برندها و فعالیت‌هایی که دارند، همیشه مورد توجه گوگل بوده است.

    بازاریابی محتوا

    اینکه یک پست مهمان در سایتی دیگر بنویسید یا به کمک یک اینفوگرافی، یک بک لینک از سایتی معتبر بگیرید، خود نوعی بازاریابی محتوایی است. ضمن اینکه اشتراک گذاشتن بیشتر لینک‌های صفحات شما توسط کاربران به‌دلیل مفید بودن آن‌ها، بر سئو خارجی موثر است.

    محتوای پی‌آر

    محتوای پی‌آر (PR)، یا اصطلاحا روابط عمومی معمولا به اخبار یا رویدادهای مرتبط با برند و کسب‌وکار مربوط می‌شود و ابزار مناسبی برای لینک‌سازی و بک لینک گرفتن است.

    سوشال سیگنال

    شبکه‌های اجتماعی ابزار مناسبی برای بیشتر دیده‌شدن شما هستند؛ بنابراین مهم است که حضوری پررنگ در این شبکه‌ها داشته باشید تا به معرفی و شناخت بیشتر برند و در نهایت، بالاتر رفتن بازدید سایت کمک کنید. ضمن اینکه لینک‌دهی به سایت را می‌توان در شبکه‌های مجازی نیز انجام داد.

    انجمن‌های اینترنتی

    ارتباط گرفتن با مخاطبان و مشتریان بالقوه‌ای که در فروم‌های مرتبط فعالیت دارند، می‌تواند به لینک‌سازی و افزایش آگاهی درباره برندتان کمک می‌کند تا برای خود اعتبار کسب کنید.

    رویدادهای آنلاین و وبینارها

    وبینارها یکی از بهترین تاکتیک‌های سئو خارجی و برندسازی در فضای مجازی هستند. رویدادهای آنلاین اگر به‌خوبی برگزار شوند، اعتبار بسیار زیادی برای شما کسب خواهند کرد.

    پست مهمان

    ارسال پست مهمان شامل انتشار مطلبی مفید و خوش‌خوان در وب‌سایت فرد دیگر، برای مخاطبان آن سایت و دریافت لینک در ازای آن است.

    دایرکتورهای آنلاین

    ثبت آدرس سایت در دایرکتوری‌های آنلاین یکی از متدهای قدیمی سئو خارجی است که به گرفتن بک لینک با اعتبار بالا کمک زیادی می‌کند.

    رپورتاژ آگهی

    این روش نیز یکی دیگر از پرکاربردترین متدهای سئو خارجی است که در صورت اجرای دقیق و درست، بهترین نتیجه را به شما خواهد داد.

    تکنیک‌های دیگر مانند نقدهای آنلاین توسط کاربران (مانند ویدیوهای نقد و بررسی در یوتیوب)، ساخت پادکست مخصوص برند یا اسپانسر پادکست‌های معروف شدن، استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ و لینک‌سازی توسط آن‌ها و غیره نیز می‌تواند به سئو خارجی و لینک‌سازی برای شما کمک بسیاری کند که درنهایت، اعتبار دامنه و صفحات سایت شما را افزایش خواهد داد.

    نتیجه‌گیری

    در نهایت، سئو خارجی به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم و اصلی دیجیتال مارکتینگ و یکی از فاکتورهای بهینه‌سازی سایت، نقش بسیار مهمی در کسب‌وکارها و موفقیت آن‌ها دارد.

    سئو خارجی می‌تواند کمک چشم‌گیری به برندسازی و دیده‌شدن برند توسط کاربران کند و در نهایت، فروش و عرضه بیشتر محصول را به‌دنبال داشته باشد. در نتیجه، پرداختن به سئو خارجی سایت به‌عنوان عاملی تاثیرگذار بر رتبه سایت در موتورهای جستجو، ضرورتی در عرصه دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود.

    پرسش های متداول

    سئو خارجی به ایجاد اعتبار دامنه و شناخت سایت کمک می‌کند. بدون این کار، سایت شما همیشه پایین‌تر از سایت‌های دیگر قرار می‌گیرد. با اینکه لینک‌ها تنها سیگنال‌های خارجی نیستند که الگوریتم گوگل برای رتبه‌بندی یک سایت اعمال می‌کند؛ اما حیاتی‌ترین آن‌ها هستند.
    اساسا سئو داخلی و سئو خارجی ۲ روی یک سکه هستند. سئو زمانی موثرتر است که هر ۲ این‌ها مورد استفاده قرار گیرند؛ زیرا گوگل از فاکتورهایی که در سایت شما و خارج آن رخ می‌دهد، برای رتبه‌بندی استفاده می‌کند. بسته به نیاز خود، گاهی‌اوقات می‌توانید بر یکی از این ۲ نوع سئو تمرکز کنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      دیگر تاپیک های پیشنهادی
      جدیدترین های جعبه ابزار
      اصول مارکتینگ
      قیمت‌گذاری چیست؟ انواع روش‌ها و استراتژی‌های قیمت‌گذاری
      13
      بیزینس کوچینگ (business coaching) چیست و چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم؟
      ویژگی_های-یک-مدیرعامل-موفق-چیست؟
      ویژگی‌های یک مدیرعامل موفق چیست؟
      کاور
      اهمیت روانشناسی فروش در بازار ایران
      6
      ویژگی‌های یک رهبر موفق
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.