logo-50

شبکه سازی در کسب و کار؛ از مهم‌ترین عناصر موفقیت!

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    تمامی مدیران علاقه دارند که از تمامی عناصر موفقیت برای کسب‌وکارشان بهره ببرند تا در کم‌ترین زمان ممکن پله‌های ترقی را طی کنند. آن‌ها برای این کار نیاز به تیمی خلاق و متخصص دارند؛ اما ماجرا به یک تیم خوب ختم نمی‌شود.

    برای این که بتوانید چالش‌های دنیای بی‌رحم تجارت را از پیش روی خود بردارید و حتی در میان مشتریان بالقوه خود در کم‌ترین زمان شناخته شوید، باید از شبکه سازی استفاده کنید.

    این مفهوم در تمامی جوانب زندگی فرد می‌تواند کمک‌کننده باشد. برای این که اطلاعات بیشتری درباره مهارت شبکه سازی در کسب‌وکار به دست آورید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

    آشنایی با تعریف دقیقی از شبکه سازی در کسب‌وکار

    شبکه‌سازی در بخش کسب‌وکار، به معنای برقراری ارتباط دوطرفه سودآور میان کسب‌وکار شما و اشخاص یا سازمان‌های دیگر است. از طریق این مفهوم می‌توانید از مزایای زیادی مانند بازاریابی کلامی (Word-of-mouth Marketing) بهره‌مند شوید.

    تلاش مدیران کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، در بیشتر موارد بهترین نتیجه را در شبکه‌سازی سودآور دارد. در واقع زمانی که مدیران استارت‌آپ‌ها سعی دارند با شرکت‌های دیگر ارتباط برقرار کنند تا سرعت رشدشان را افزایش دهند، در حال استفاده از مهارت شبکه سازی در کسب‌وکار هستند.

    این مفهوم به شما کمک می‌کند تا بتوانید به دریایی از متخصصان دسترسی داشته باشید. این متخصصان می‌توانند رقیبان یا حتی مشتریان شما باشند و باعث می‌شود تا مشتری مداری در کسب‌وکار خود داشته باشید؛ در هر دو صورت سرعت رشد کسب‌وکار‌تان افزایش پیدا می‌کند.

    ساخت ارتباط دوسویه میان شرکت و مشتریان سبب می‌شود مشتریان احساس اعتماد و وفاداری بیشتری کنند. در کنار این موضوع شبکه سازی به شما کمک می‌کند تا بتوانید فرصت‌های توسعه و گسترش فعالیت‌های شرکت‌تان را نیز مشاهده کنید و از آن‌ها به بهترین شکل بهره ببرید.

    در نظر داشته باشید که برای استفاده از تجربه و آگاهی دیگران، زمان و سرمایه کافی برای آن‎‌ها صرف کرده باشید. در غیر این صورت اقدام شما برای استفاده از تجربه و آگاهی‌ آن‌ها به‌عنوان یک اقدام سوء و برای اهداف یک‌طرفه شناخته می‌شود.

    معرفی ۴ ویژگی خاص شبکه‌سازی برای کسب‌وکار‌ها

    شبکه سازی در کسب‌وکار، به‌نوعی ابزاری است که هر دو طرف می‌توانند از آن برای رشد خود، بدون ضرر به دیگری استفاده کنند. به همین دلیل می‌توان آن را مانند خیابانی دوطرفه در نظر گرفت که از آگاهی و تجربیات شما به آگاهی و تجربیات دیگران متصل است.

    بر همین اساس، پیشنهاد می‌شود که نگاهی بلندمدت به استفاده از شبکه سازی داشته باشید. تنها در این شرایط است که می‌توانید از تمامی مزایای این خیابان بهره‌مند شوید.

    در دنیای تجارت، ضروری است که تا حد امکان با سعی و خطا پیش نروید. در این مورد باید نکته‌ای خیلی اساسی را بدانید و آن هم این است که از میان تمامی استارت‌آپ‌هایی که سالانه راه‌اندازی می‌شوند، تنها ۱۰ درصد آن‌ها می‌توانند تا یک سال فعالیت کنند.

    به همین دلیل، اهمیت دارد که بتوانید از تمامی منابع ممکن برای رشد کسب‌وکار‌تان به شیوه‌ای صحیح و اخلاقی استفاده کنید.

    برای داشتن یک شبکه ارتباطی خوب میان اشخاص و کسب‌وکار‌ها باید چندین سوال از خودتان بپرسید تا شبکه هدفمندی ایجاد کنید. به عنوان مثال، باید از خود بپرسید که برای رشد شرکت، بهتر است با چه اشخاصی ارتباط برقرار کنم؟

    این سوال خیلی مهم است؛ زیرا می‎تواند لیست افرادی که می‌خواهید با آن‌ها ارتباط بگیرید را غربال کند.

    ۱. شبکه‌سازی بهترین راه برای تبادل ایده‌های نوین

    یکی از مهم‌ترین منابعی که هر مدیریت کسب‌وکار با ذکاوتی به دنبال استفاده کردن از آن است، منبع ایده‌های نوین خواهد بود؛ زیرا همه می‌دانند که ایده‌ای عالی می‌تواند طرز فکر و حتی نحوه زندگی تمامی مردم جهان را تغییر دهد.

    شبکه سازی در کسب‌وکار یکی از بهترین منابعی است که می‌توانید هزاران ایده از آن به‌دست آورید؛ بنابراین در کنار این که باید تیمی ایده‌پرداز و خلاق داشته باشید، بهتر است از ایده‌های اشخاص شایسته‌ای الهام بگیرید که درون این منبع قرار دارند.

    ۲. شبکه‌سازی از بهترین راه‌های برجسته شدن در دنیای تجارت

    در بخش‌های قبلی اشاره شد که شبکه‌سازی به معنای ارتباط گرفتن دوسویه با افراد شایسته در زمینه‌های مختلف است.

    بر همین اساس، زمانی که شما بتوانید مهارت ارتباط‌گیری خود را بهبود دهید و بتوانید با مشتریان و مدیران دیگر به راحتی ارتباط برقرار کنید، به‌سرعت در میان مشتریان برجسته خواهید شد. لازم به ذکر است که این توانایی در زندگی فردی نیز برای شما کاربردی است.

    تصور کنید که قصد دارید در یک مهمانی که مملو از انسان‌های با تجربه و آگاه است، با آن‌ها ارتباط بگیرید و از تجربیات‌شان استفاده کنید. با شبکه‌سازی می‌توانید ارتباطی بلندمدت با این افراد ایجاد کنید که ارزشمندتر از هر آنچه است که فکرش را بکنید.

    به همین دلیل است که شبکه‌سازی، مهارتی است که نه تنها به مدیران، بلکه به تمامی افرادی که قصد دارند موفق شوند، پیشنهاد می‌شود.

    ۳. بهره‌مندی از فرصت‌های جدید با شبکه‌سازی

    همانطور که می‌دانید، داشتن ارتباط با افراد موفق و مدیران شایسته دیگر، ناخودآگاه سطح آگاهی شما را بالا می‎‌برد؛ زیرا هم‌نشینی با این افراد اطلاعات خوبی را به ذهن شما ارائه می‌کند.

    در کنار این اطلاعات، در صورتی که رابطه دوطرفه خوبی میان شما و شخص مورد نظر شکل بگیرد، می‌توانید از کمک ایشان برای بهره‌مندی از فرصت‌های مختلف نیز استفاده کنید.

    ۴. بهبود عملکرد هوش خلاق با شبکه‌سازی

    برای داشتن نوآوری نیاز است تا از چندین دیدگاه به یک موضوع یا سوژه نگاه کنید. برای این که چندین دیدگاه با ارزش درباره مسائل کاری خود به‌دست آورید، نیاز دارید تا با افراد آگاه در زمینه کاری‌تان ارتباط داشته باشید.

    این ارتباط منجر به جرقه‌های خوبی در ذهن شما می‌شود که باعث رشد کسب‌وکارتان خواهد شد. با افراد قابل اطمینان ارتباط بگیرید تا بتوانید با خیال راحت ایده‌های خود را به اشتراک بگذارید و هوش خلاق‌تان را بهبود دهید.

    چگونه شبکه سازی کنیم؟

    مهارت شبکه سازی در کسب‌وکار کاملا به مهارت‌های اجتماعی شما بستگی دارد. برای این که بتوانید در این زمینه یک متخصص شوید، تنها کافی است از منطقه امن خود خارج شوید و به اطراف خود بنگرید.

    در رویدادهای اجتماعی حضور پیدا کنید تا بتوانید با انسان‌های ارزشمند آشنا شوید. در نظر داشته باشید برای داشتن یک شبکه ارتباطی موثر، نباید به ارتباطات خود مانند معامله‌ای تجاری نگاه کنید. بلکه برای بهبود قدرت شبکه‌سازی‌تان، باید به ارتباط‌های کاری درست مانند یک دوست بنگرید.

    بر همین اساس، همواره اشخاصی که قصد دارید با آن‎ها ارتباط بگیرید را درست مانند فردی که تمایل دارید با ایشان دوست شوید، ببینید. در کنار این ارتباط دوستانه، حتما یک راه ارتباطی در آینده برای خودتان ایجاد کنید.

    به عنوان مثال، پس از صحبت و آشنایی، می‌توانید یک کارت ویزیت به فرد مورد نظر تقدیم کنید. در این صورت، علاوه بر این که توانسته‌اید برخورد اولیه خوبی داشته باشید، می‌توانید در آینده نیز با آن شخص در ارتباط باشید.

    یکی از بهترین اماکنی که می‌توانید برای نتورکینگ به آنجا مراجعه کنید، رویدادها و همایش‌های مربوط به حوزه کاری‌تان است.

    اغلب در این همایش‌ها، مهمانانی حضور دارند که به دنبال ارتباط با افراد دیگر و یادگیری هستند. از این رو چنین رویدادهایی گزینه مناسبی برای برقراری ارتباط هستند.

    به‌عنوان مثال، بیشتر کسانی که به تازگی یک کسب‌وکاری را راه‌اندازی کرده‌اند، مثبت‌اندیش هستند؛ بنابراین ارتباط با این افراد می‌تواند انگیزه مناسبی برای ادامه مسیر شما باشد. البته توجه داشته باشید که خوش‌بینی زیاد ممکن است برای شما دردسرساز شود.

    در کنار شرکت در رویدادها، می‌توانید با مالکان کسب‌وکارهای کوچک قرار ملاقات بگذارید تا ایده‌ها و چشم‌اندازهای خود را با اشتراک بگذارید.

    معرفی ۵ نکته طلایی برای داشتن شبکه‌ای قدرتمند از ارتباطات

    برای داشتن یک کسب‌وکار موفق، نباید ۱۰۰ درصد بر روش‌های بازاریابی حساب کرد. “یک دست صدا ندارد.”، شاید خیلی از ضرب‌المثل‌های قدیمی را از یاد برده باشید، اما این ضرب‌المثل در تمامی بخش‌های زندگی به خصوص در دنیای تجارت کاربرد دارد.

    برای این که تنها نباشید، باید همین حالا به رویدادها و همایش‌ها بروید و با مدیران دیگر قرار ملاقات بگذارید تا با افراد شایسته آشنا شوید.

    ۱. داشتن هدف؛ مهم‌ترین عامل در داشتن شبکه ارتباطی خوب

    داشتن هدف در تمامی بخش‌های زندگی به شما کمک می‌کند تا بتوانید انرژی خود را به صورت متمرکز صرف کنید. در دنیای تجارت نیز به همین شکل است؛ برای این که بتوانید یک شبکه ارتباطی خوب میان انسان‌های شایسته تشکیل دهید، باید هدف داشته باشید.

    پس حتما پیش از مراجعه به یک رویداد علمی یا کاری، مشخص کنید که هدف شما چیست و قصد دارید با چه افرادی و با چه منظوری آشنا شوید.

    ۲. در ساعات غیر کاری، بدون خجالت اجتماعی باشید

    خیلی از افراد تصور می‌کنند که چون ساعات کاری تمام شده است، باید شبکه‌سازی را کنار بگذارند. در حقیقت این افراد برقراری ارتباط را ابزاری کاری می‌دانند که در زندگی شخصی باید کنار گذاشته شود.

    باید بدانید که این باور اشتباه است؛ زیرا مهارت برقراری ارتباط موثر و سودآور برای دو طرف، مهارتی است که در زندگی شخصی شما نیز تاثیر مثبت زیادی دارد.

    برای این که در ساعات غیر کاری بتوانید ارتباطات اجتماعی موثری ایجاد کنید، می‌توانید کارهایی از این قبیل را انجام دهید: باشگاه بروید، در کلاس‌های مختلفی مانند یادگیری زبان شرکت کنید و حتی در جلسه اولیای فرزندان‌تان در مدرسه حضور داشته باشید.

    بزرگسالان علاقه زیادی به صحبت کردن دارند. حتما شما نیز مشاهده کرده‌اید که در صف نانوایی افراد در حال صحبت از وضعیت بد اقتصادی هستند یا این که همسایه‌های بالایی‌شان چه سروصدای زیادی دارند.

    البته که این موضوعات خیلی سودآور نیست؛ اما شما می‌توانید از طریق همین مفهوم، در ساعات غیر کاری نیز با دیگران ارتباط برقرار کنید و مکالمه‌ای سودآور داشته باشید.

    ۳. با سوالی زیرکانه، یخ ارتباط را آب کنید

    برای خیلی از افراد، شروع مکالمه با دیگران سخت است و سعی می‌کنند تا حد امکان دیگران مکالمه را آغاز کنند. اگر این حس برای شما نیز آشناست، باید بدانید که می‌توان با استفاده از سوالی زیرکانه که بار مثبت دارد، یخ ارتباط را آب کرد.

    به‌عنوان مثال، می‌توانید از کفش کسی که در نزدیکی شما نشسته است تعریف کنید و در ادامه با پرسش یک سوال، ایشان را وارد مکالمه کنید.

    ۴. سعی کنید به صورت گروهی ارتباطات خود را گسترش دهید

    یکی دیگر از راه‌هایی که می‌توانید به راحتی ارتباطات‌تان را گسترش دهید، این است که به‌صورت گروهی این کار را انجام دهید. وجود چهره‌ای آشنا در میان افراد غریبه خیلی به شما کمک می‌کند تا بتوانید با انرژی بهتری مکالمه را شروع کنید و به تبادل نظر بپردازید.

    به همین دلیل، اگر دوست یا همکاری دارید که درست مانند شما به‌دنبال گسترش ارتباطات خود است، سعی کنید با هم به رویدادهای اجتماعی بروید.

    ۵. بر درونگرایی غلبه کنید

    اگر به صورت طبیعی فردی خجالتی هستید، پس در ابتدا باید به‌دنبال راهی باشید تا بتوانید این مساله را رفع کنید؛ زیرا انسان‎‌های درونگرا، سعی نمی‌کنند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند و همین موضوع شبکه‌سازی را برای‌شان به یک چالش تبدیل می‌کند.

    با این حال، اگر جزو افرادی هستید که درونگرا هستند نگران نباشید؛ زیرا برای این مسئله نیز راه‌حلی وجود دارد. برای این افراد پیشنهاد می‌شود که پیش از مراجعه به یک رویداد اجتماعی، حتما جمله‌هایی را آماده کنند که بتوانند با آن‌ها مکالمه خود را شروع کنند.

    سعی کنید این جملات بار مثبتی داشته باشد؛ به عنوان مثال، هوا امروز عالی است. اگر هوا خوب نبود، به دنبال یک ویژگی مثبت درباره روز، فرد یا هر چیز دیگری باشید که با آن‌ مکالمه را شروع کنید.

    در ادامه اگر مضطرب شدید، می‌توانید از جمع عذرخواهی کنید و برای چندین دقیقه قدم بزنید تا آرامش خود را دوباره به دست آورید.

    با نتورکینگ، به پادشاه بی‌چون‌وچرای دنیای تجارت تبدیل شوید

    استفاده از شبکه سازی در کسب‌وکار، قدرت شما را در دنیای تجارت چندین برابر می‌کند. بعید است کسی باشد که از قدرت و توانایی بیشتر برای پیشرفت کردن استقبال نکند.

    به همین دلیل، شما با شبکه‌سازی در میان کارشناسان و افراد شایسته، می‌توانید از تبادل نظر با افراد آگاه، ارتباطات بلندمدت سودآور و همچنین مشتریان احتمالی بهره‌مند شوید.

    این ویژگی‌ها می‌توانند باعث ایجاد جرقه‌ای در ذهن شما شوند که با استفاده از آن بتوانید دنیا را تغییر دهید. حتی می‌توانید تجربیات خود را در زمینه کاری‌تان افزایش دهید تا با سرعت بیشتری مسیر موفقیت در کسب‌وکار را طی کنید و از آزمون و خطا تا حد امکان پرهیز کنید.

    نتیجه‌گیری

    امروزه شبکه‌سازی به‌عنوان سنگ بنایی ضروری محسوب می‌شود که باعث موفقیت و تقویت رشد افراد، کارآفرینان و سازمان‌ها خواهد شد. در این مطلب، هر آنچه باید در مورد شبکه سازی بدانید مورد بررسی قرار گرفت.

    در حقیقت، شبکه سازی در کسب و کار به‌عنوان رگ حیاتی هر سازمانِ شکوفا و مجرایی برای نوآوری، گسترش و انعطاف‌پذیری عمل می‌کند.

    در نهایت، شبکه‌سازی یک سفر است؛ نه یک مقصد. این امر مستلزم تلاش بی‌وقفه، مشارکت و تمایل به ارتباط برقرار کردن در جامعه خواهد بود.

    شبکه سازی در کسب و کار چیست؟

    شبکه سازی در کسب و کار به فرایند ایجاد و حفظ روابط با سایر متخصصان، کارآفرینان، مشتریان بالقوه و همتایان صنعت برای تبادل اطلاعات، منابع و فرصت‌ها اشاره دارد. این فرایند شامل ایجاد دایره‌ای گسترده و متنوع از تماس‌ها برای استفاده از این ارتباطات به‌منظور داشتن منافع مشترک و رشد تجارت است.

    چرا شبکه سازی برای موفقیت کسب‌وکار مهم است؟

    شبکه‌سازی یکی از حیاتی‌ترین عناصر موفقیت در کسب‌وکار است؛ زیرا مزایای فراوانی را ارائه می‌دهد. این کار به شما این امکان را می‌دهد تا اطلاعات و دانش ارزشمندی از متخصصان باتجربه به‌دست آورید و به شما کمک می‌کند تا از روندهای صنعت و بهترین راه‌حل‌ها مطلع شوید.

    پرسش های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      دیگر تاپیک های پیشنهادی
      جدیدترین های جعبه ابزار
      اصول مارکتینگ
      قیمت‌گذاری چیست؟ انواع روش‌ها و استراتژی‌های قیمت‌گذاری
      13
      بیزینس کوچینگ (business coaching) چیست و چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم؟
      ویژگی_های-یک-مدیرعامل-موفق-چیست؟
      ویژگی‌های یک مدیرعامل موفق چیست؟
      کاور
      اهمیت روانشناسی فروش در بازار ایران
      6
      ویژگی‌های یک رهبر موفق
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.