تفکر نوآورانه یک مهارت خلاقیت و نوآوری بسیار ارزشمند در محیط کار امروزی است. کسانی که توانایی تفکر خلاقانه ارائه راهحل برای فرآیندهای تجاری را دارند توسط کارفرمایان جستجو میشوند.
پرورش مهارتهایی مانند تفکر انتقادی و خلاقیت میتواند به شما کمک کند تا تواناییهای تفکر نوآورانه خود را پرورش دهید و ایدههای جدید را در محل کار خود بیاورید. در این مقاله، ویژگیهای تفکر خلاقانه و روشهای به اشتراکگذاری این مهارتها در حین کار توضیح داده میشود.
تفکر نوآورانه چیست؟
تفکر نوآورانه فرآیندی تفکر خلاق است که برای تولید ایدهها، راهحلها و مهارت خلاقیت و نوآوری استفاده میشود که کاری پیچیده است و شامل یافتن روشهای جدید برای نزدیک شدن به مشکلات یا رویهها میشود.
تفکر نوآورانه نتایجی را ایجاد میکند که وضعیت فعلی را تغییر میدهد یا به چالش میکشد. در محیط کار، این بدان معنی است که بهدنبال راههایی برای فکر کردن متفاوت برای تولید شیوههای تجاری بهتر هم برای کارکنان و هم برای مشتریان است.
چندین مثال برای خلاقیت و نوآوری
در ادامه چندین مثال برای خلاقیت و نوآوری مورد بررسی قرار میگیرد.
خلاقیت
مهارت خلاقیت و نوآوری اغلب مرتبط با استعدادهای هنری است؛ اما خلاق بودن میتواند یک طرز فکر یا روشی برای نگاه متفاوت به دنیا باشد.
افراد خلاق از طریق روشهای متعدد مانند تکنیک طوفان فکری و فرمهای ورودی، ایده خلق میکنند. آنها همچنین روشهایی را برای اجرای ایدههای جدید به کار میگیرند.
اصالت
متفکران نوآور راههای جدیدی برای بیان ایدههای خود پیدا میکنند. آنها با خلاقیت خود وضعیت فعلی را تغییر میدهند و ایدههای منحصربهفردی برای به اشتراک گذاشتن با دیگران تصور میکنند. نوآوران اغلب اولین کسانی هستند که رویکرد جدیدی را ارائه میکنند؛ زیرا بهدنبال راههایی برای انجام کاری متفاوت هستند.
حل مسئله
کسانی که تفکر نوآورانه را تمرین میکنند، بهطور طبیعی راههایی برای حل مشکلات پیدا میکنند. با جستجوی راههای جایگزین برای انجام کاری، اغلب از شکست درس میگیرند و از پذیرفتن ریسک ابایی ندارند.
آنها به جای دیدن یک کار غیرممکن، این چالش را تقویت میکنند. نوآوران ممکن است فرآیندی را تغییر دهند یا راهحل دیگری را در نیمه راه یک پروژه ارائه دهند؛ زیرا هیچوقت تسلیم نمیشوند.
تفکر انتقادی
افراد دارای مهارت خلاقیت و نوآوری از استدلال استقرایی و قیاسی برای تجزیه و تحلیل یک موقعیت و رسیدن به یک راهحل استفاده میکنند. این متفکران برای نوآوری، اطلاعات را ترکیب میکنند و ارتباطاتی برای تفسیر اطلاعات و نتیجهگیری میسازند.
تفکر انتقادی همچنین به معنای ارزیابی ایدهها و تأمل در طول فرآیند است. نوآوران با تفکر در مورد اینکه چگونه یک بخش بر دیگری یا کل اثر میگذارد به یک مشکل نگاه میکنند.
کنجکاوی
نوآوران سوالات زیادی در مورد دنیای اطراف خود میپرسند. آنها مدام میپرسند، چرا؟ و چگونه؟ زیرا آنها میخواهند نتیجه ایدهشان را بدانند. آنها همچنین اگر فکر کنند که این فرآیند میتواند بهبود یابد، روشهای مرسوم انجام کاری را مورد سوال قرار میدهند.
همکاری
نوآوران دیگران را در برنامههای خود دخیل میکنند. آنها مایل به مصالحه برای رسیدن به یک هدف مشترک هستند. آنها مسئولیت موفقیت و شکست را بر عهده میگیرند. نوآوران پتانسیل را در دیگران میبینند و از مهارتهای همتایان خود برای کمک به تبدیل یک ایده به واقعیت بهره میبرند.
ارتباط
آنهایی مهارت خلاقیت و نوآوری دارند میتوانند ایدههای خود را به طور موثر به اشتراک بگذارند. آنها میتوانند درباره تفکر خلاقانه خود ارتباط برقرار کنند و توضیح دهند. نوآوران همچنین قادر به ایجاد انگیزه و پرورش نوآوری در کسبوکار و دیگران هستند.
چگونه میتوان مهارت خلاقیت و نوآوری را بهبود بخشید؟
هر کسی این پتانسیل را دارد که خلاق و نوآور باشد. در اینجا راههایی برای بهبود مهارت خلاقیت و نوآوری آورده شدهاست:
1. خلاقیت خود را پرورش دهید
بهدنبال فرصتهایی برای خلاقیت در کار و زندگی شخصی خود باشید. وقتی با چالشی روبرو میشوید، لیستی از راهحلها تهیه کنید.
از تخیل خود برای طوفان فکری بهره ببرید و با عبارت «چه میشود اگر» سوالات خود را آغاز کنید. توصیههای سایر متفکران خلاق در حوزه کاری خود و سایر رشتههای مورد علاقهتان را بخوانید.
2. یاد بگیرید که از شکست استفاده کنید
بسیاری از مبتکران بر این باورند که شکست بهترین ابزار آموزشی است. به خود فرصتی برای شکست خوردن و ارزیابی اشتباهات بدهید؛ زیرا میتواند توانایی شما را برای تفکر خلاق افزایش دهد. به تلاشهای ناموفق بهعنوان راهی برای آزمایش یک ایده فکر کنید و به راهحل بعدی بروید.
3. هر ایده را در نظر بگیرید
متفکران دارای مهارت خلاقیت و نوآوری اجازه میدهند ایدههایشان بدون محدودیت جریان یابد. ذهنیتی برای خود ایجاد کنید که در آن هر مفهومی در طول فرآیند تفکر اولیه دارای پتانسیل باشد. نظرات دیگران نیز میتواند بخش مهمی از شکلگیری ایدهها باشد.
4. پایگاه دانش خود را گسترش دهید
کسانی که نوآوری میکنند میدانند که ایدهها میتوانند از هر منبعی بیایند. دانش خود را از طریق رشد حرفهای و شخصی افزایش دهید. فرصتهایی برای یادگیری و پیشرفت مهارتهای خود پیدا کنید.
5. نوآوری را بشناسید
به تفکر نوآورانه در دیگران احترام بگذارید. روشهای آنها را برای حل خلاقانه مسئله کشف کنید و درک کنید که چگونه ایدههای خود را برای الهام بخشیدن به خلاقیت شما ایجاد میکنند.
مهارت تفکر نوآورانه در محل کار
کارمندانی که نوآوری میکنند به این دلیل که اقدامات ابتکاراتی را پیش میگیرند که کارایی را بهبود میبخشد و پیشنهادات جدیدی را به مشتریان ارائه میدهند، ارزشمند هستند. تفکر خلاقانه آنها اغلب محیط کار را تحتتاثیر قرار میدهد.
در اینجا چند راه برای نشان دادن تفکر نوآورانه در کار وجود دارد:
- اولین نفری باشید که راهحل ارائه میدهد
اگر متوجه مسئلهای شدید که باید برطرف شود یا فرآیندی که قابل بهبود است، در مورد آن صحبت کنید. با احترام ایدههای خود را در مورد چگونگی بهبود وضعیت با یک رهبر یا مدیریت کسبوکار اشتراک بگذارید.
- ایدههای جدید را یادداشت کنید
یک فهرست ایده یا دفتر رویدادهای روزانه داشته باشید. زمانی که نیاز دارید ایدههای مهم را به یاد آورید یا به اشتراک بگذارید، به این یادداشتها مراجعه کنید. خواندن ایدههای خلاقانه نیز راه خوبی بهمنظور آمادهسازی برای بازبینی عملکرد یا خود ارزیابی است.
- ایدههای خود را اجرایی کنید
ایدههای ابتکاری را با ایجاد فرایندها یا راهحلهای جدید در موقعیت خود اجرایی کنید تا بر شرکت شما برای بهتر شدن تأثیر بگذارد. زمانی که مهارتهای خلاقانه خود را نشان میدهید، مدیر شما به احتمال زیاد متوجه این مسئله خواهد شد.
- ایدههای نوآورانه را با مدیر به اشتراک بگذارید
هر زمان که یک جلسه رسمی با مدیر خود دارید، فرصتی برای به اشتراک گذاشتن ایدههای نوآورانه خود بخواهید. اگر ایدهای دارید و مدت زیادی از برگزاری جلسه میگذرد، درخواست جلسه بازخورد بدهید.
- مهارتهای جدید را یاد بگیرید و از آنها استفاده کنید
یادگیری به مهارت خلاقیت و نوآوری کمک میکند. زمانی که دانش خود را با امتحان کردن مهارتهای جدید به کار میگیرید، نشان میدهید که در حال نوآوری در فرایندهای کسبوکار هستید.
- در مورد ایدههای جدید نظر بخواهید
متفکران نوآور بهندرت بهتنهایی کار میکنند. آنها برای اجرای ایدههای جدید یا مهارتهایی که ممکن است از آن برخوردار نباشند به کمک نیاز دارند. با استفاده از تکنیک طوفان فکر ایدههای نوآورانه را با همکاران خود به اشتراک بگذارید و برای رسیدن به هدفی مشترک برنامهریزی کنید.
چگونه مهارت مهارت خلاقیت و نوآوری را نشان دهیم؟
مهارت خلاقیت و نوآوری بسیار ارزشمند را در رزومه یا نامه پوششی بگنجانید و در طول مصاحبه این مهارتها را عنوان کنید. در زیر توصیههایی در مورد این که چگونه این مهارتها را نشان دهید، آورده شده است:
برای یک رزومه
شما میتوانید با تهیه لیستی از مهارتها مانند خلاقیت و حل مساله به تفکر خلاقانه بر رزومه خود تاکید کنید. زمانی که تجربههای شغلی خود را فهرست میکنید، از این که چطور یک ایده جدید را به محل کار قبلی خود وارد کردهاید صحبت کنید یا توضیح دهید که چگونه به حل یک مشکل در موقعیتی گذشته کمک کردید.
همچنین میتوانید یک الگوی رزومه را انتخاب کنید که به شما اجازه میدهد تا خلاقیت خود را در فرمتی حرفهای نشان دهید.
برای یک نامه حمایتی
نامه پوششی فرصت یا شانس خوبی برای شماست تا نشان بدهید که متفکری نوآور هستید. سعی کنید دیدگاهی منحصربهفرد داشته باشید و با به اشتراک گذاشتن علاقه خود به شرکت و بیان اینکه چگونه تفکر خلاق و انتقادی شما میتواند برای موقعیت و سازمان بهعنوان یک کل ارزش به ارمغان بیاورد، دیدگاه منحصربهفردی را برای شغلی که درخواست دادهاید ارائه دهید.
نشان دهید که با یک دیدگاه منحصر به فرد به این شغل مراجعه میکنید.
برای مصاحبه
مهارت تفکر خلاق خود را در مصاحبهای با پاسخهای منحصربهفرد به سوالات آنها نشان دهید. ثابت کنید که میتوانید با ارائه نمونههایی از نحوه استفاده از مهارتهای خلاقانه در موقعیتهای گذشته، راهحلهایی کاربردی ارائه دهید.
بگذارید مصاحبهکننده بداند که شما علاقهمندید که از تفکر خلاقانه خود برای کمک به آوردن ایدههای جدید به محل کار استفاده کنید. برای بحث در مورد مثالهایی که در رزومه خود آوردهاید آماده باشید.
نتیجهگیری
این مطلب ترجمه مقالهای از سایت indeed.com است و به شما کمک میکند تا با به کار بردن راههای ارائه شده در مقاله، مهارت خلاقیت و نوآوری را در خود پرورش دهید و به موفقیتهای شغلی در موقعیت فعلی و آینده خود دست یابید.
جهت دریافت مشاوره برای شرکت در دوره DBA تحول سازمانی آنلاین ماهان کلیک کنید.
تفکر طراحی چیست و چگونه به مهارت خلاقیت و نوآوری کمک میکند؟
تفکر طراحی یک رویکرد حل مسئله انسانمحور است که بر همدلی، همکاری و آزمایش تاکید دارد. این تفکر شامل مراحلی مانند همدلی با کاربران، تعریف مشکلات، ایدهپردازی راهحلها، نمونهسازی اولیه و آزمایش است. این تفکر جامع است و همین مسئله آن را به چارچوبی قدرتمند برای پرورش مهارت خلاقیت و نوآوری تبدیل میکند.
خلاقیت و نوآوری براساس مدل مهارتهای موفقیت چگونه ارزیابی میشود؟
مهارت خلاقیت و نوآوری براساس نحوه تولید و توسعه ایدهها، آزمایش رویکردهای جدید، درس گرفتن از شکستها و تشویق دیگران به خلاقیت ارزیابی میشود.