logo-50

برندینگ پزشکی؛ چرا برندسازی در پزشکی از اهمیت برخوردار است؟

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    برندینگ در هر صنعتی ضروری است، اما وقتی صحبت از صنعت پزشکی می‌شود، اهمیت این قضیه دوچندان می‌شود و به طور خلاصه می‌توان گفت که برندینگ از صنعت پزشکی جداناشدنی است. امروزه بازار پزشکی مثل گذشته نیست و تقریبا اشباع شده است، بنابراین این بیمار‌ها هستند که برندینگ پزشکی راتعیین می‌کنند و برندسازی در پزشکی با توجه به نیاز‍‌های آن‌ها صورت می‌گیرد. ایجاد هر گونه برندسازی که نیاز‌ها و انتظارات بیمار را در نظر گیرد، محکوم به شکست خواهد بود.

    منظور از برندینگ پزشکی چیست؟

    برندینگ پزشکی در واقع به فرآیند شکل‌‌گیری تصور افراد در مورد سازمان شما اشاره دارد. پزشکان، پرستاران و مهمتر از همه بیماران یک سازمان با توجه به برندینگی که می‌بینند، به قضاوت در مورد سازمان می‌پردازند. برندسازی در پزشکی به سازمان‌ها کمک می‌کند که آنچنان که می‌خواهند به نظر برسند. پس می‌توان گفت که برندینگ قدم اول برای تاثیرگذاری و رسیدن به موفقیت است.

    برندینگ تنها یک شعار و یا لوگو نیست، بلکه تجربه، دانش و اعتبار شما را نشان می‌دهد. بیماران بر اساس برندینگ به یک سازمان اعتماد می‌کنند و برندسازی در وهله اول بیشترین تاثیر را بر روی بیماران می‌گذارد. برندسازی در صنعت مراقبت‌های پزشکی تمام عوامل مورد نیاز را در کنار هم قرار می‌دهد و شخصیت سازمان را به خوبی نمایان می‌سازد.

    چرا برندسازی در پزشکی اینقدر اهمیت دارد؟

    برندینگ در گذشته چندان اهمیتی برای صنعت پزشکی نداشت زیرا بیماران حق انتخاب نداشتند و این بیمه محل کار آن‌ها بود که سازمان معالج را تعیین می‌کرد. اما اینک اوضاع بسیار تغییر کرده است و این بیماران هستند که همه چیز را تعیین می‌کنند.

    امروزه بیماران کنترل سلامتی خود را در دست گرفته‌اند و به خدمات مختلفی می‌توانند دسترسی داشته باشند. بنابراین با توجه به اینکه بیماران اکنون تا این حد توانمند شده‌اند، بردینگ به سمت آن‌ها تمایل پیدا کرده و مزایای این برندسازی تا حدی است که سازمان‌های پزشکی نمی‌توانند از آن صرف‌نظر کنند. برندینگ موفق می‌تواند نام یک سازمان را برای همیشه ماندگار کند.

    مزایای برندینگ پزشکی

    برندینگ تاثیر مثبتی بر بیمار می‌گذارد و مزایای زیادی را برای یک سازمان به همراه دارد که در ادامه به تعدادی از این مزیت‌ها پرداخته می‌شود.

    ایجاد تمایز

    انسان امروز دیگر مانند گذشته نیست و از چیز‌های تکراری و یکنواخت خیلی زود خسته می‌شود. برندینگ می‌تواند نوعی تمایز ایجاد کند و امور یک سازمان را از حالت ملال‌آور و تکراری خارج کند. برندسازی به لذت انسان از تنوع و تمایز برمی‌گردد و از این روست که بسیاری از سازمان‌های بزرگ پیوسته در حال تغییر برند و برندسازی مجدد هستند. این سازمان‌های موفق کوچک‌ترین تغییر در نگرش و رویکرد خود را در برند نشان می‌دهند.

    کسب محبوبیت و اعتبار در صنعت پزشکی

    سازمان‌هایی که امروزه به محبوبیت و اعتبار رسیده‌اند، پیوسته به بازاریابی و برندسازی ادامه داده‌اند و این محبوبیت خود را تنها در یک کمپین ساده کسب نکرده‌اند. برندینگ پزشکی فرآیندی مستمر است که یک سازمان موفق هرگز آن را از یاد نمی‌برد. در واقع باید بگوییم که این استمرار و ثبات است که برند را ماندگار می‌کند و نام یک سازمان را در ذهن میلیون‌ها نفر حک می‌کند.

    ایجاد یک پایگاه مشتری قابل‌اعتماد

    وجود یک پایگاه مشتری قابل‌اعتماد به دوام و بقای شرکت شما کمک می‌کند و بهترین ابزار را برای تبلیغ برند شما فراهم می‌آورد. در اینجاست که شما برندینگ خود را بدون پرداخت هزینه تبلیغ می‌کنید و این مشتریان وفادار همه کار تبلیغات را برای شما انجام می‌دهند.

    این نوع تبلیغات که توسط مشتری صورت می‌گیرد بسیار کارآمد است و تاثیراتی به مراتب بزرگتر از تبلیغات‌های عادی بر جای می‌گذارد. پس اگر می‌خواهید هزینه تبلیغات خود را در درازمدت به حداقل برسانید، لازم است به برندسازی خود توجه کنید و آن را در انطباق با جمعیت مصرف‌کننده هدف خود ایجاد کنید.

    غنی کردن تجربه بیمار

    این تصور که تجربه بیمار از بخش و یا واحد داروخانه شما شروع می‌شود کاملا اشتباه است. تجربه مشتری در واقع از برندینگی شروع می‌شود که با آن ارتباط برقرار می‌کند. به عنوان مثال، داشتن یک وبسایت کاربرپسند می‌تواند برندینگ شما تلقی شود و تجربه بیمار را تا حد زیادی غنی کند.

    چگونه می‌توان برندینگ پزشکی متمایزی ایجاد کرد؟

    تمایز می‌تواند به معنی عالی بودن و یا متفاوت بودن باشد. در زمینه برندسازی پزشکی می‌توان هم عالی و هم متفاوت بود. شما می‌توانید حوزه مورد نظر خود را در صنعت پزشکی پیدا کرده و در آن بهترین باشید. پیدا کردن یک بازار بدون رقیب در حوزه پزشکی کاری است که کمتر انجام شده است. پس اگر به متمایز بودن علاقه دارد، باید دنبال چنین بازاری باشید و حوزه‌های جدید را بیابید.

    فراموش نکنید که برای یافتن یک حوزه جدید و با رقابت کم به تحقیق نیاز دارید. انجام تحقیقات عمیق ممکن است ملال‌آور باشد و برای انجام آن به همکاری متخصصان نیاز داشته باشید. بعد از این که حوزه و بازار مورد نظر خود را پیدا کردید فورا باید به فکر راه‌اندازی یک وبسایت خوب باشید و با تولید محتوای باکیفیت مشتریان را به سمت خود جذب کنید.

    استراتژی‌های موفق برندینگ پزشکی

    استراتژی‌های موفق برندسازی در پزشکی به شما کمک می‌کنند که با جمعیت هدف خود ارتباط برقرار کنید و اهداف خود را درراستای نیاز‌های آن‌ها تعیین کنید. قبل از ایجاد استراتژی حتما باید به اهداف و انتظارات خود فکر کنید زیرا هیچ استراتژی موفقی بدون در نظر گرفتن بازده مورد انتظار معنی نخواهد داشت.

    اکثرا در تعریف یک برند موفق به این نکته اشاره می‌شود که برند باید تصویر مثبتی را از شما ارائه دهد و نوعی تمایز را برای شما ایجاد کند. با استفاده از یک استراتژی خوب می‌توانید دیگران را وادار کنید که شما را آنطور که می‌خواهید ببینند. چنین استراتژی‌ای شامل سه مولفه تحقیق در مورد رقبا، طراحی برند و پرورش جامعه هدف است.

    جمع‌بندی

    امروزه سازمان‌های سلامتی وارد چشم‌اندازی رقابتی شده‌اند و برندینگ پزشکی بیش از گذشته مورد اهمیت قرار گرفته است. اینک بیماران توانمند شده‌اند و برندسازی دیجیتال که در راستای نیاز‌ها و انتظارات آنان است، تعریف جدیدی را از بازار ارائه داده است. هر سازمانی که می‌خواهد رابطه معنی‌دار و پایداری با بیماران خود ایجاد کند باید برندسازی را در اولویت قرار دهد.

    خوشبختانه روش‌های زیادی برای متمایز کردن برندینگ پزشکی وجود دارد و هر سازمانی باید با توجه به موقعیت خود در این زمینه اقدام کند. توجه به نیاز‌های بیمار کلید اصلی برای موفقیت در برندسازی است که سازمان‌های فعال در عرصه سلامت باید این نکته را جدی بگیرند.

    نظر شما چیست؟ چه ایده‌هایی برای بهبود وضعیت برندسازی در پزشکی به ذهن شما می‌رسد؟

    پرسش های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      دیگر تاپیک های پیشنهادی
      جدیدترین های جعبه ابزار
      اصول مارکتینگ
      قیمت‌گذاری چیست؟ انواع روش‌ها و استراتژی‌های قیمت‌گذاری
      13
      بیزینس کوچینگ (business coaching) چیست و چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم؟
      ویژگی_های-یک-مدیرعامل-موفق-چیست؟
      ویژگی‌های یک مدیرعامل موفق چیست؟
      کاور
      اهمیت روانشناسی فروش در بازار ایران
      6
      ویژگی‌های یک رهبر موفق
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.