logo-50

گیمیفیکیشن در کسب و کار؛ کاربردهای گیمیفیکیشن در کسب و کار

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    گیمیفیکیشن در کسب و کار چه کاربردی دارد؟ شاید والدینی را دیده باشید که برای ترغیب فرزندان خود به انجام کارهای خانه، آن را به شکل بازی درمی‌آروند. اما گیمیفیکیشن تنها چیزی نیست که والدین برای ترغیب کودکان به انجام کارهای خانه از آن استفاده کنند. شرکت‌های بزرگی از Tinder گرفته تا توییتر و استارباکس، از گیمیفیکیشن استفاده می‌کنند تعامل کاربران را افزایش دهند. همه این‌ها گیمیفیکیشن را به یکی از پرسروصداترین و بحث‌برانگیزترین ایده‌های طراحی تبدیل کرده است. ما امروز در این مقاله به گیمیفیکیشن در کسب و کار و کاربردهای آن می‌پردازیم. پس از خواندن این راهنما، بهترین راه‌ها برای استفاده از گیمیفیکیشن در کسب و کار را خواهید فهمید و این می‌تواند به بهبود و توسعه کسب‌وکار یا سازمان شما منجر شود. شما خواهید آموخت که چگونه گیمیفیکیشن در کسب و کار می‌تواند نتایج تجاری، مشارکت کارکنان و رضایت مشتری را بهبود بخشد.

    گیمیفیکیشن چیست؟

    گیمیفیکیشن به این معناست که فعالیت‌ها را به بازی‌ها شبیه کنیم. این راهی برای افزایش انگیزه و مشارکت و بهره‌وری است. در حالی که اصطلاح «بازی‌سازی» یا “Gamification” در سال 2002 ابداع شد، این مفهوم به قرن بیستم بازمی‌گردد، زمانی که فروشگاه‌های خرده‌فروشی برنامه‌های پاداش را برای تقویت وفاداری مشتری معرفی کردند و مدیران صنعتی کارگران کارخانه‌ها را تشویق کردند تا خود را در رقابت با یکدیگر ببینند. در سال 1984، چارلز کونراد، The Game of Work را منتشر کرد، متنی مهم درباره تجربه‌اش در کمک به شرکت‌های Fortune 500 تا تعامل کارکنان را افزایش دهند و با استفاده از مکانیک‌های بازی در محل کار، مانند اهداف مشخص، امتیازبندی بهتر و بازخورد مکرر، امتیازات خود را افزایش دهند.

    گیمیفیکیشن در کسب و کار در رونق دیجیتالی دهه 2000 با تحولی بزرگ روبرو شد. یک صنعت کامل از آژانس‌های مشاوره و شرکت‌های SaaS متخصص در گیمیفیکیشن شکل گرفت و به کسب‌وکارها کمک کرد امتیاز، نشان‌ها و تابلوهای امتیازات را به نرم‌افزار خود اضافه کنند. در واقع گیمیفیکیشن تکنیکی است که طراحان برای وارد کردن عناصر گیم‌پلی در فعالیت‌های غیربازی استفاده می‌کنند، بنابراین تعامل کاربر با یک محصول یا خدمات را افزایش می‌دهند. طراحان با قرار دادن ویژگی‌های سرگرم‌کننده مناسب مانند تابلوهای امتیازات و نشان‌ها در یک سیستم، از انگیزه‌های درونی کاربران استفاده می‌کنند تا از استفاده بیشتر از آن لذت ببرند. در حقیقت هدف گیمیفیکیشن تعامل با مصرف‌کنندگان، کارمندان و شرکا برای الهام بخشیدن به همکاری، اشتراک‌گذاری و تعامل است.

    کاربرد گیمیفیکیشن در کسب و کار

    اصطلاح «بازی‌سازی» ممکن است جدید باشد، اما این مفهوم مدتی است که وجود داشته است. فقط به برنامه‌های پاداش کارت اعتباری فکر کنید. علیرغم هجوم و نتایج اثبات شده، بسیاری از شرکت‌ها هنوز در مورد استفاده از گیمیفیکیشن مطمئن نیستند. دلایل زیادی برای به کارگیری گیمیفیکیشن در کسب و کار وجود دارد، اما در اینجا پنج نکته کلیدی وجود دارد که نشان می‌دهد چرا باید از گیمیفیکیشن در کسب و کار استفاده کنید و نباید اجرای آن را به تاخیر بیندازید.

    1. داده‌های قدرتمند مشتری را جمع‌آوری کنید

    اکثر پلتفرم‌های گیمیفیکیشن از کاربران می‌خواهند که با یک آدرس ایمیل معتبر یا اعتبار رسانه‌های اجتماعی وارد سیستم شوند. از آن نقطه به بعد، شرکت شما می‌تواند داده‌های مربوط به آن شخص را جمع‌آوری کند و ببیند که او در وب‌سایت شما چه می‌کند. هر فرد با کلیک‌ها، امتیازها، نشان‌ها و دستاوردها همراه خواهد بود که همگی داده‌های بزرگ تولید می‌کنند. و کلان داده برابر با اطلاعات و بینش‌های ارزشمند مشتری برای شرکت‌ها است. مایک هوگوس، کارشناس گیمیفیکیشن می‌گوید، مقادیر زیادی داده صرف‌نظر از نوع یا موفقیت بازی تولید می‌شود، اما در نهایت بی‌ارزش خواهد بود مگر اینکه به درستی آنالیز شود. به عنوان مثال، Badgeville نرم‌افزار تجزیه و تحلیل رفتار را برای اندازه‌گیری تعامل، رفتار، رشد و فعالیت‌های کاربر ارائه می‌دهد.

    به طور کلی سیستم‌هایی وجود دارند که به کسب و کار شما کمک می‌کنند تا فعالیت‌ها و رفتارهای کارکنان را جمع‌آوری کند و این بسیار ارزشمند است. پس با استفاده از گیمیفیکیشن در کسب و کار خود، به اطلاعاتی ارزشمند دست پیدا کنید.

    2. گیمیفیکیشن می‌تواند یک ابزار آموزشی باشد

    گیمیفیکیشن در کسب و کار یک روش خلاقانه و مفید برای معرفی محصول جدید به مشتریان است. با ارائه آزمایشی رایگان محصول خود، می‌توانید به کاربران اجازه دهید محصول شما را در قالب یک بازی که برای آموزش نحوه استفاده از آن طراحی شده است، آزمایش کنند. جنیفر وایز، تحلیلگر Forrester Research، می‌گوید بازی‌ها باید حس موفقیت را در افراد ایجاد کنند. او به ادوبی اشاره می‌کند که به‌خاطر ارائه نسخه آزمایشی رایگان 30 روزه نرم‌افزار خود مشهور است. Adobe اکنون در حال انجام یک برنامه به نام LevelUp برای فتوشاپ است که به افراد اصول اولیه نرم‌افزار را آموزش می‌دهد و آن‌ها را با تکالیفی که می‌توانند پس از تکمیل امتیاز و نشان کسب کنند، آموزش می‌دهد. وایز می‌گوید: ادوبی این آموزش را به قطعات کوچک تقسیم می‌کند و مخاطب پیشرفت خود را به سمت استادی می‌بیند. با این حال شرکت‌ها باید از ارائه بیش از حد به مشتریان بالقوه خودداری کنند.

    به عنوان مثال، بسیاری از شرکت‌ها در ازای دریافت آدرس ایمیل یک فرد، روی محصولات تخفیف می‌دهند. اگر هدف شرکت تعامل بیشتر با مشتری باشد، ممکن است 10 درصد تخفیف بگیرند و سپس اشتراک ایمیل‌ها را لغو کنند. بنابراین قبل از پیاده‌سازی گیمیفیکیشن در کسب و کار خود، اگر جایزه‌ای ارائه می‌دهید، باید مطمئن شوید که برای مخاطب مناسب است.

    3. خودمختاری

    از تعداد زیاد جلسات کاری که هر هفته برگزار می‌شود خسته شده‌اید؟ طبق مطالعه‌ای از Bain & Company، مدیران ارشد تا 2 روز در هفته را در جلسات می‌گذرانند. گیمیفیکیشن در کسب و کار این امکان را فراهم می‌کند و ساختارهای بازی را ارائه می‌دهد که می‌توانند هم پیشرفت دیگران و هم خودتان را ردیابی کنند و نیاز به جلسات مکرر گروهی را از بین ببرند. این به شما آزادی می‌دهد که مستقل کار کنید و در عین حال به تیم بزرگ‌تر کمک کنید. زمان صرفه‌جویی شده با این فرآیند همچنین باعث بهره‌وری و گردش کار بیشتر می‌شود.

    4. توسعه مهارت‌ها

    یکی از بزرگ‌ترین عواملی که باعث می‌شود ما انسان‌ها از بازی کردن لذت ببریم، وجود مسیر ساختاریافته برای بهبود مهارت‌هایمان است. احساس توسعه یک مهارت خاص، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های رضایت در محیط کار است. گیمیفیکیشن در کسب و کار به ما این امکان را می‌دهد که چیزهای جدیدی یاد بگیریم و در عین حال پیشرفت خود را در طول مسیر پیگیری کنیم. قبل از اینکه بدانیم، آنچه قبلاً بسیار چالش برانگیز بود، اکنون به راحتی تکمیل می‌شود. این همان چیزی است که محققان دانشگاه شیکاگو آن را «جریان» نامیده‌اند و به نظر می‌رسد که عامل مهمی در رفاه کارکنان است. مطالعات اخیر نشان داده است که آموزش و یادگیری یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی است که یک محل کار می‌تواند ارائه دهد.

    سازمان‌ها در حال حاضر با استفاده از پلتفرم‌های آموزش الکترونیکی که مقرون به صرفه هستند و می‌توانند در سایر جنبه‌های کار ادغام شوند، بیش از هر زمان دیگری قادر به انجام این کار هستند. از طریق روش‌های مختلف مانند آزمون‌ها و شبیه‌سازی‌ها، این نوع یادگیری نیز جذاب‌تر و لذت‌بخش‌تر است. در نهایت، آموزش الکترونیکی همچنین به کارفرمایان اجازه می‌دهد تا به راحتی نحوه عملکرد و پیشرفت کارکنان خود را اندازه‌گیری کنند. به لطف گیمیفیکیشن، شرکت‌ها می‌توانند بر بهبود یا توسعه مهارت‌های خاص در تیم خود تمرکز کنند. برنامه‌های آموزشی بازی‌سازی‌شده، برای بهبود جنبه‌های ضروری در زمینه رهبری، مدیریت استرس، مهارت‌های ارتباطی، مهارت‌های مذاکره و غیره مفید خواهد بود. با استفاده از گیمیفیکیشن در کسب و کار خود، به توسعه سازمانتان کمک کنید.

    5. افزایش انگیزه

    وقتی نوبت به انجام وظایف در محل کار می‌رسد، گاهی اوقات انگیزه وجود ندارد. بهترین راه برای نزدیک شدن به یک کار بزرگ این است که آن را به کارهای کوچک‌تر و قابل دستیابی تقسیم کنید که یکی پس از دیگری آن‌ها را سپری می‌کنید تا زمانی که تمام کار را به پایان برسانید. این توصیه درستی است، اما مشکل اصلی موجود در اینجا انگیزه است! بر کسی پوشیده نیست که هرچه انگیزه بیشتری داشته باشیم، در محل کارمان بهره‌وری بیشتری خواهیم داشت، پس چگونه به کارمندان یا حتی خودمان انگیزه بدهیم؟ یک رویکرد کلاسیک کسب و کار برای ایجاد انگیزه، استفاده از پول است. در حالی که انگیزه دادن به کارکنان با پاداش مالی ممکن است نتایجی را به همراه داشته باشد، همیشه یک راه حل کوتاه‌مدت برای یک مشکل بلند‌مدت خواهد بود. اینجاست که گیمیفیکیشن در کسب و کار شما وارد خواهد شد!

    استفاده از مکانیک بازی برای افزایش مهارت‌های کارکنان منجر به افزایش بهره‌وری می‌شود و در نتیجه منجر به ایجاد یک محیط آرام و مشارکتی خواهد شد. گیمیفیکیشن با استفاده از یک سیستم مبتنی بر اهداف، دستاوردها و پاداش‌ها، راه حلی عملی و فوری برای رویکرد کارمندان به سمت حل مشکلات روزمره ایجاد می‌کند. تکنیک‌های بازی مشارکت کارکنان را از طریق اصول روان‌شناختی تشویق می‌کنند. با بکارگیری تکنیک‌های بازی‌سازی‌شده در آموزش کارکنان، آن‌ها درک و تعهد بیشتری نسبت به سازمان به دست می‌آورند و احساس تعلق بیشتری به یک تیم خواهند داشت. در حقیقت از طریق یادگیری مبتنی بر بازی، رسیدن به اهداف شرکت آسان‌تر است.

    نمونه های گیمیفیکیشن در کسب و کار

    حالا که متوجه کاربرد گیمیفیکیشن و مزیت‌های آن شدید، بهتر است برای درک بهتر مفهوم گیمیفیکیشن در کسب و کار، با نمونه‌هایی از آن آشنا شوید.

    زیمنس

    یکی از نمونه‌های موفق استفاده از گیمیفیکیشن در کسب و کار زیمنس است. زیمنس با موفقیت از داستان‌سرایی استفاده کرد تا به مدیران کارخانه آموزش دهد که چگونه کارخانه‌های خود را با یک بازی به نام Plantville بهتر مدیریت کنند. بازیکنان در نقش مدیر کارخانه باید مشکلات را حل می‌کردند، کارخانه را اداره می‌کردند و سایر وظایف کلیدی را انجام می‌دادند. بازخورد این کار آنی بود و مدیران به خوبی درگیر شدند.

    سیسکو

    سیسکو کارکنان خود را برای تبدیل شدن به استاد رسانه‌های اجتماعی از طریق گیمیفیکیشن استخدام کرد. آن‌ها یک برنامه آموزشی عظیم شامل بیش از 46 دوره داشتند که کاربران را گیج و غافلگیر کرد. با ساخت یک مسیر یادگیری و تقسیم به سه سطح گواهینامه و دسترسی به نقاط و نشان‌ها در طول مسیر، و همچنین چالش‌های تیمی، فرآیند را ساده‌تر کردند و کاربران را درگیر کردند.

    مایکروسافت

    مایکروسافت با موفقیت از یک بازی ساده و تابلوهای امتیازات برای کمک به حفظ زبان برنامه‌های خود بدون خطا استفاده کرد. آن‌ها یک بازی تولید کردند که در آن کارکنان صحت زبان برنامه‌های خود را بررسی می‌کردند. آن‌ها همچنین عمدا ترجمه‌های ضعیفی را معرفی کردند تا بازیکنان را درگیر نگه دارند. با معرفی تابلوی امتیازات بین دفاتر در سراسر جهان، کارکنان به درستی با بازی درگیر شدند و این کار فوق‌العاده موثر بود.

    مرغ سوخاری KFC

    یکی از بهترین نمونه‌های استفاده از گیمیفیکیشن در کسب و کار، کی‌اف‌سی است. گروهی از بازی‌ها هستند که به طور خاص برای نمایش یک محصول یا برند خاص در یک محیط بازی تعاملی ساخته شده‌اند. KFC ژاپن با Gamify همکاری کرد تا یک کمپین تبلیغاتی ایجاد کند که نه تنها مشتریان را آگاه می‌کرد، بلکه آن‌ها را تشویق می‌کرد تا سری جدید آیتم‌های منو با مضمون میگو را امتحان کنند. این تجربه به شکل یک بازی موبایلی بود که به کاربران این امکان را می‌داد تا به میگوهایی که از صفحه بیرون می‌افتند ضربه بزنند. کمپین بازاریابی KFC به قدری موفق بود که منجر به فروش خط تولید جدید از تمامی بازخریدهای کوپن شد. KFC دریافت که برای تثبیت عرضه و تقاضای KFC باید زمان کمپین را به نصف کاهش دهد.

    این استراتژی گیمیفیکیشن باعث شد که 22 درصد از افرادی که این بازی را انجام داده‌اند، کوپن پاداش خود را در یک فروشگاه بازخرید کنند. میزان فروش نسبت به سال قبل 106 درصد افزایش یافته است. این یک مثال عالی از Gamify به معنای افزایش فروش محصول از طریق یک کمپین بازی‌سازی‌شده شده است.

    کلام آخر

    مثال‌هایی که دیدیم نشان می‌دهد که گیمیفیکیشن ابزار قدرتمندی است که می‌توانید از آن در کسب‌وکار خود استفاده کنید. اگر به درستی انجام شود، می‌تواند به طور موثری کارکنان شما را درگیر کند و باعث تغییر رفتار شود. گیمیفیکیشن همچنین می‌تواند بازده تجاری فوق‌العاده‌ای برای سازمان شما ایجاد کند. اما قبل از اینکه گیمیفیکیشن را در کسب و کار خود پیاده کنید، مطمئن شوید که استراتژی‌های گیمیفیکیشن شما با اهداف کسب‌وکار شما هماهنگ است. عناصر بازی مناسب را در نظر بگیرید که با نیازهای شرکت و کارمندان شما مطابقت دارد. تنها در این صورت است که می‌توانید بهترین محیط بازی‌سازی‌شده را برای سازمان خود ایجاد کنید.

    در این مقاله سعی کردیم شما را با مفهوم و کاربرد گیمیفیکیشن در کسب و کار آشنا کنیم. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید و برایتان مفید بوده باشد. اگر در مورد گیمیفیکیشن در کسب و کار سوالی در ذهنتان شکل گرفت یا با مشکلی مواجه شدید، حتما در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

    پرسش های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      دیگر تاپیک های پیشنهادی
      جدیدترین های جعبه ابزار
      اصول مارکتینگ
      قیمت‌گذاری چیست؟ انواع روش‌ها و استراتژی‌های قیمت‌گذاری
      13
      بیزینس کوچینگ (business coaching) چیست و چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم؟
      ویژگی_های-یک-مدیرعامل-موفق-چیست؟
      ویژگی‌های یک مدیرعامل موفق چیست؟
      کاور
      اهمیت روانشناسی فروش در بازار ایران
      6
      ویژگی‌های یک رهبر موفق
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.