لیست اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ به صورت جامع
اگر به بازاریابی علاقه داشته باشید، حتما به سمت بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ نیز رفتهاید. شیوه مدرن بازاریابی که در بستر دنیای جدید اینترنت و نسل جدید بازاریابی قرار داشته و یک دنیای وسیع و گسترده است. بهتر است با لیست اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید تا بتوانید عملکرد خود را در این بازاریابی ارتقا دهید.
لیست جامع اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ
در این مقاله میخواهیم لیست اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ را به صورت کامل و جامع برای شما شرح دهیم تا با مفاهیم کاربردی در این نوع بازاریابی آشنا شوید. همراه ما بمانید.
بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing)
بازاریابی دیجیتال همان بازاریابی قدیمی در لباس جدید است که از ابزارها و تکنولوژی جدید برای بازاریابی استفاده میکند. برای بازاریابی دیجیتال اصطلاحاتی مثل بازاریابی آنلاین، دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی اینترنتی به کار رفتهاند. هدف این بازاریابی استفاده از ابزارهای جدید برای کسب سهمی از بازار و افزایش میزان فروش است.
دیجیتال مارکتینگ میتواند شامل روشهای مختلفی مثل بازاریابی شبکههای اجتماعی، بهینهسازی سایت طبق اصول سئو برای موتورهای جستوجو، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات کلیکی، بازاریابی محتوایی و بقیه روشهای بازاریابی دیجیتال شود.
بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)
اینباند مارکتینگ با نام بازاریابی داخلی، ربایشی، درونگرا در زبان فارسی ترجمه شده است. در بازاریابی دیجیتال روش مستقیم و غیرمستقیم برای جذب مشتری به سمت محصول و خدمات وجود دارد و مشتریها سفرهای متفاوتی را طی میکنند. اگر شما بتوانید با ارائه محتوای ارزشمند، مفید و کاربردی، مخاطب را به مشتری تبدیل کنید، موفق شدهاید از بازاریابی درونگرا استفاده کنید.
بازاریابی برونگرا (Outbound Marketing)
اوتباند مارکتینگ با نام بازاریابی خروجی، بیرونی، برونگرا در زبان فارسی ترجمه شده است. این نوع بازاریابی در واقع همان روش مستقیم برای جذب مشتری به سمت محصول و خدمات است که با استفاده از تبلیغات مستقیم و بازاریابی پیوسته به سمت خرید خدمت یا محصول شما آمدهاند.
تفاوت بازاریابی درونگرا با برونگرا در روش جذب مشتری است. در بازاریابی درونگرا، مشتری یا کاربر به سمت شما میآید اما در بازاریابی برونگرا شما با انجام تبلیغات و… به سمت کاربر میروید.
همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
افیلیت مارکتینگ با نام بازاریابی پورسانتی یا همکاری در فروش در ایران شناخته میشود. این نوع بازاریابی میتواند در دنیای آنلاین و آفلاین کاربرد داشته باشد و بازدهی آن مناسب است. فرایند کار به این صورت است که شما محصول یا خدمتی را که برای خودتان نیست، تبلیغ میکنید و به ازای فروش، پورسانتی یا درصدی از فروش را به دست میآورید. در بعضی از موارد، این درصد یک عدد ثابتی است.
بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
کانتنت محتوا، نوعی از بازاریابی است که روی کلمات و محتوا سوار است و شما برای تحقق هدف خود، سعی میکنید که یک محتوای جذاب، کاربردی، مفید و مناسب بنویسید و مخاطب با مطالعه این محتوا به سمت خدمت یا محصول شما بیاید. معمولا ابتدا کاربر با محتوای شما درگیر میشود و به مرور به یک کاربر وفادار به سایت شما تبدیل میشود سپس شانس تبدیل شدن او به یک مشتری وجود دارد. هر اندازه که به لیست اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ تسلط بیشتری داشته باشید، شانس موفقیت شما بالاتر خواهد بود.
بازاریابی مجدد (Remarketing)
گاهی شما از یک روش بازاریابی استفاده میکنید و به نتیجه دلخواه نمیرسید، در این حالت بازاریابی مجدد را انجام میدهید تا با روشهای دیگر بازاریابی به هدف خود برسید. هر گاه احساس کنید که فروشگاه شما دیگر میزان سابق فروش را ندارد، میتوانید از روش بازاریابی مجدد استفاده کنید.
اسامی دیگر بازاریابی مجدد، ریتارگتینگ یا هدفگیری مجدد است زیرا بعد از بررسی متوجه میشوید که تعدادی از مخاطبان سایت بدون هیچ اقدام خاصی از سایت شما خارج میشوند.
بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی استفاده از ایمیل برای انتقال پیام به مخاطبان و کاربران سایت شما است. شما میتوانید از طریق ایمیل محتوای جدید، تخفیفات خود، مناسبتها، پیشنهادها و… را به کاربران خود ارائه دهید. این روش بسیار مقرونبهصرفه بوده و نرخ کلیک آن بالا است.
بازاریابی پیامکی (SMS Marketing)
میتوانید به جای ایمیل از پیامک برای ارتباط با مخاطبان خود یا افراد جدید ارتباط برقرار کنید و پیام خود را به آنها برسانید. از آنجاییکه همه کاربران به یک اندازه در فضای وب فعال نیستند، این روش میتواند موثر باشد. هدف این روش جذب افراد به سمت خدمت یا محصول شماست تا میزان فروشتان را افزایش دهد.
بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
مردم دوست دارند که زمانی از عمر خود را در شبکههای اجتماعی بگذرانند. شما میتوانید از این ویژگی استفاده کنید و برای مخاطبان علاقمند به این فضا، محتوای مناسب بسازید. از آنجاییکه افراد با خواست خود این محتواها را خواهند دید، شانس موفقیت آن بالاست. فقط باید به این نکته توجه داشته باشید که نباید محتوای شما مستقیم باشد، باید سعی کنید که محتوای جذابی را برای تعامل و ارتباط با کاربران بسازید تا آنها را به مشتریان وفادار خود تبدیل کنید.
نرخ تبدیل (Conversion Rate)
از هر روشی در بازاریابی استفاده کنید، هدف شما در نهایت جذب کاربران برای انجام کار خاصی است. این کار میتواند خرید سایت، شرکت در نظرسنجی، ثبت نام، پر کردن یک فرم، دانلود فایل یا… باشد. نرخ تبدیل ابزاری برای سنجیدن تعداد افرادی است که از بین همه کاربران، اقدام موردنظر شما را انجام دادهاند. این نرخ معمولا به درصد بیان میشود و از روش زیر محاسبه میشود:
نرخ تبدیل برابر است با حاصل ضرب نسبت تعداد افرادی که کار موردنظر شما را انجام دادهاند بر تعداد کل کاربران در عدد صد
بهینهسازی نرخ تبدیل (Conversion Rate Optimization)
هر اندازه که نرخ تبدیل بالاتر باشد یعنی عملکرد شما مناسبتر بوده است؛ بنابراین صاحبان کسبوکارها و افراد فعال در بازاریابی دیجیتال سعی میکنند تا با بهینهسازی اقدامهای خود میزان نرخ تبدیل را افزایش دهند.
پرداخت به ازای کلیک (Pay Per Click- PPC)
یکی از زیرمجموعههای تبلیغات کلیکی، پرداخت به ازای کلیک است و به معنای تبلیغاتی است که شما فقط به ازای کاربرانی که روی لینک موردنظر شما کلیک میکنند، هزینه پرداخت میکنید. در واقع، شما حسابتان را شارژ میکنید و هر زمان که روی لینک موردنظر کلیک شد، مبلغی از اعتبار حساب شما کم میشود.
تبلیغات گوگل (Google ADs)
گوگل ادوردز، تبلیغات گوگل یا گوگل ادز همان سیستم تبلیغات کلیکی یا پرداخت به ازای کلیک گوگل است. شما کلمات کلیدی خود را به گوگل میگویید و او سایت شما را برای آن کلمات در صفحه اول نشان میدهد، اگر کاربران روی آن کلیک کنند، هزینهای از حساب کاربری شما کم میکند. این نوع تبلیغات در سرویس جستوجوی گوگل، یوتوب، ایمیل و بقیه سرویسهای گوگل به کار میرود.
تست آ/ب (A/B Testing)
یکی از روشهای پراستفاده در بازاریابی دیجیتال است. معمولا مدتی بعد از انجام کمپینهای تبلیغاتی، از این تست استفاده میکنند تا بتوانند به نتیجه دلخواه برسند. در واقع هر گاه بخواهید بین دو گزینه یکی را انتخاب کنید، آن را به مرحله آزمایش میگذارید و با توجه به نتایج تصمیم میگیرید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
نرخ پرش (Bounce Rate)
بانس ریت یا نرخ پرش معیاری برای سنجش میزان افرادی است که پس از ورود به سایت شما بدون هیچ اقدام خاصی از سایت خارج میشوند. بالا بودن نرخ پرش نشانه خوبی برای سایت نیست و متخصصین دیجیتال مارکتینگ سعی میکنند تا با ابزارها و اقداماتی میزان نرخ پرش را کاهش دهند. معمولا با توجه به نوع کاربری سایت، نرخ پرش مناسب، متفاوت است.
نرخ کلیک (Click Through Rate- CTR)
نرخ کلیک به صورت درصدی بیان میشود و نشان دهنده میزان افرادی است که پس از بازدید لینک شما روی آن کلیک کردهاند. هر اندازه که نرخ کلیک بالاتر باشد یعنی متخصص دیجیتال مارکتینگ سایت کار خود را بهخوبی انجام داده است. نرخ کلیک به ازای کلمه، صفحه یا لینک یک سایت میتواند عدد متفاوتی باشد.
ترافیک طبیعی (Organic Traffic)
ارگانیک ترافیک یا ترافیک طبیعی به تعداد کاربرانی گفته میشود که از طریق موتور جستجو وارد سایت شما شدهاند یعنی اگر شخصی کلمه کلیدی سایت شما را جستوجو کند و در بین سایتهای مختلف وارد سایت شما شود، ترافیک او به عنوان ترافیک طبیعی در نظر گرفته میشود.
ترافیک پولی (Paid Traffic)
علاوهبر روش طبیعی، روشهایی نیز وجود دارد که در ازای پرداخت هزینه کاربر را به سایت شما وارد میکنند مثل تبلیغات کلیکی. به ترافیک حاصل از این روشها، ترافیک پولی میگویند. در واقع در این روش ترافیک ورودی به سایت از طریق پرداخت هزینه صورت گرفته است.
صفحه فرود (Landing Page)
صفحه فرود یا لندینگ به صفحهای از سایت گفته میشود که با هدف خاصی طراحی شده است تا کاربران با کلیک روی یک لینک به آن وارد شوند و اطلاعاتی در اختیار آنها قرار گیرد تا آنها را به مشتری تبدیل کند. دلیل نامگذاری آن به نام صفحه فرود این است که اولین صفحهای از سایت است که کاربران با کلیک روی لینک خارجی به آن وارد میشوند و به اصطلاح، در این صفحه فرود میآیند.
باید طراحی صفحه فرود جذاب بوده و اطلاعات کافی و مناسبی را همراه با یک فراخوان یا اقدام به عمل (Call To Action) در خود داشته باشد تا بهترین نرخ تبدیل را برای شما کسب کند.
واکنشگرا (Responsive)
ریسپانسیو بودن یا واکنشگرا بودن سایت به این معنا است که سایت شما در هر صفحه نمایشی با هر اندازهای مناسب نشان داده شود. واکنشگرا بودن سایت به این دلیل برای سئو اهمیت دارد که میزان اهمیت شما به کاربران را نشان میدهد تا تجربهای لذتبخش و خوشایند را تجربه کنند.
رابط کاربری (User Interface- UI)
رابط کاربری به محیط نرمافزاری و طراحی ظاهری سیستم گفته میشود که با کاربر در تعامل است. رابط کاربری باید زیبا، جذاب و بهینه باشد تا تجربه خوبی را در استفاده برای کاربر به همراه داشته باشد.
تجربه کاربری (User Experience- UX)
مکمل رابط کاربری، تجربه کاربری است. باید ضمن طراحی و زیبایی سایت که رابط کاربری است، تجربه مناسبی را نیز برای کاربر فراهم کنید تا به سادگی بتواند به خواسته خود برسد. برای داشتن یک سایت یا برنامه مناسب باید روی رابط کاربری و تجربه کاربری کار کنید.
اقدام به عمل (Call To Action- CTA)
اقدام به عمل، فراخوان، درخواست اقدام یا کال تو اکشن، همه به یک معنا هستند؛ درخواستی را که از کاربر دارید، ساده و کوتاه به مخاطب بگویید تا بداند که چه انتظاری از او دارید. این درخواست میتواند شامل ثبت نام، بیان تجربه، ثبت نظر، خرید کردن و… باشد.
سئو (Search Engine Optimization- SEO)
سئو، بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستوجو است و شامل مجموعهای از اقدامات میشود تا در نتایج موتور جستوجو مثل گوگل در جایگاه بهتری قرار بگیرید. این اقدامات میتواند شامل رابط کاربری، تجربه کاربری، ساخت محتوای کاربردی و مفید، طراحی سایت و… باشد.
قرار گرفتن در جایگاه بهتر به معنای افزایش نرخ کلیک میشود. گوگل به مرور عملکرد بهتری یافته و پارامترهای مختلفی را برای رتبهدهی به سایت در نظر میگیرد که درنهایت تجربه کاربر بهتر شود.
لینکسازی (Link Building)
بیلدینگ لینک یا لینکسازی به معنای برقراری ارتباط بین بخشهای مختلف سایت است. باید این کار را بهگونهای انجام دهید که ارتباط معنادار و منطقی شکل گیرد.
بازگشت سرمایه (Return On Investment- ROI)
یکی از مهمترین اصطلاح در بین لیست اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ، بازگشت سرمایه است. هر اندازه که میزان بازگشت سرمایه بیشتر باشد؛ یعنی سرمایه شما در مدت زمان کوتاهتری به جیب شما برمیگردد و سود بیشتری را خواهید برد.
نمایش (Impression)
ریچ به صورت یک عدد نمایش داده میشود و تعداد افرادی را نشان میدهد که محتوای شما را دیدهاند. نمایش نیز شبیه ریچ است با این تفاوت که افراد تکراری را نیز حساب میکند.
بازاریابی در موتور جستوجو (Search Engine Marketing- SEM)
در لیست اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی در موتور جستوجو نیز وجود دارد و به معنای تلاش و کاری است که انجام میدهیم تا رتبه سایت را در نتایج جستوجو بهتر شود.
اعتبار دامنه (Domain Authority)
امتیازی که توسط سایت مشهور موز (MOZ) به یک دامنه داده میشود تا میزان اعتبار آن را نشان دهد. عوامل مختلفی مثل تعداد دفعاتی که برند در گوگل جستوجو میشود، عمر دامنه، کیفیت بکلینکهای آن و… در این امتیاز نقش دارند.
شاخص عملکرد کلیدی (KPI)
برای بررسی میزان موفقیت خود در کسبوکار میتوانیم شاخصهای قابل اندازهگیری را مشخص کنیم و در گذر زمان آن را بسنجیم تا پیشرفت خود را ارزیابی نماییم که به آن شاخص عملکرد کلیدی میگویند.
سخن پایانی
در این مقاله تعدادی از اصطلاحات پرکاربرد دیجیتال مارکتینگ را به شما معرفی کردیم تا با آنها آشنا شوید و درصورت نیاز برای بهبود آن، در سایت خود تلاش کنید. شناخت بیشتر این اصطلاحات رایج دیجیتال مارکتینگ در میزان کسب سود سایت شما موثر است. اگر سوالی درباره لیست اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ داشتید، میتوانید از طریق پشتیبانی با ما در ارتباط باشید.