شاهرخ ظهیری که او را به واسطه بیش از نیم قرن تلاش وکارآفرینی، پدر صنایع غذایی نام نهاده اند، متولد ۱۳۰۹، اولین شغل خود را در حرفه معلمی دبستان تجربه کرد.
ظهیری همزمان با تدریس در کلاس چهارم دبستان با قبولی در رشته حقوق دانشگاه تهران تحصیلات دانشگاهی را آغاز کرد.
او که کارآفرینی را ازهمان ابتدا در اندیشه خود می پروراند ، تجربه کار کردن در فروشگاه مرکزی کارخانه پارچه بافی درخشان یزد که البسه عمده شهربانی را درآن زمان تهیه می کرد، در کارنامه خود دارد.
ظهور مهرام
در آن زمان صنایع غذایی در ایران از محدوده تولید کمپوت و رب گوجه فرنگی و تولیدات فله ای دیگری چون خیارشور و ترشی فراتر نمی رفت و ظهیری به دلیل توجه روزافزون مصرف کنندگان به محصولات کنسرو، در سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۴۹ مقدمات تاسیس شرکت مهرام را فراهم کرد و یک کارخانه تولید سس در شهر صنعتی البرز قزوین احداث کرد.
در سال 1351 اولین محصولات تولیدی مهرام با تولید ۷ نوع سس رفته رفته جای خود را در میان مصرف کنندگان ایرانی باز کرد.
اینک مالک مهرام که به حق او را پدر صنابع غذایی ایران می نامند با حضور درهشتمین دورهمی یک فنجان چای با طعم تجربه و گفتگوی صمیمانه با مدعوین، اندوخته ها ی کارآفرینی خود را در اختیار حاضرین قرار داد و به سوال ها صبورانه و پدرانه پاسخ داد.
عوامل موفقیت کارآفرین
شاهرخ ظهیری به ۳ عامل مهم هدف، صداقت و پشتکاربرای کارآفرینی اشاره کرد و گفت: کارآفرین اول باید دارای هدف باشد ونگاه باری به هرجهت نداشته باشد همچنین صادق بوده و به سلامت کار بیندیشد و با پشتکار خود هر کاری را به ثمر و نتیجه مطلوب برساند.
او درخصوص تجربه پشتکارخود درمورد مهرام اظهارداشت: محصولات مهرام در ابتدا به دلیل ناشناخته بودن مورد توجه فروشگاه ها و مردم قرار نمی گرفت و فروش بسیار اندکی داشت اما این رویه باعث نا امیدی من نشد و با پشتکار و از راه های مختلف نظیربسیج افراد خانواده برای خرید محصول از فروشگاه هایی که مهرام در آنها توزیع شده بود و ارسال کارت تبریک تولد و گل برای صاحبان فروشگاه ها که در آن زمان حرکتی نو بود، توانستم با ایجاد عشق در دل خریدار، فروش محصولات مهرام را در حد قابل توجهی افزایش بدهم.
ابن کارآفرین نمونه کشور با اشاره به رعایت تمام نکات سلامت در تولید محصولات مهرام ، تاکید کرد: صداقت و درستکاری از شروط مهم موفقیت یک کارآفرین می باشد.
پرسش و پاسخ
در ادامه برنامه شاهرخ ظهیری به پاسخگویی سوالات حاضرین پرداخت .
او سوال یکی از حاضرین درباره شرایط سخت کارآفرینی امروز و ممانعت های متعدد سازمان ها بر سر راه کارآفرین را اینگونه پاسخ داد: همه نهادها بنا دارند که جواب منفی بدهند ولی بک کارآفرین نباید ناامید شده و مشکل را مثل دیواری ببیند که باید از آن فاصله بگیرد تا از اطراف آن راهی برای خروج پیدا کند.
ظهیری در پاسخ به سوال دیگری درباره مشارکت با برندهای داخلی و خارجی در حوزه محصولات غذایی تصریح کرد: این موضوع بستگی به سرمایه فرد کارآفرین دارد که چه میزان بتواند به تنهایی بر روی محصولی سرمایه گذاری کند و یا با برند دیگری مشارکت کند.
او سرمایه گذاری درصنعت غذا را بسیار پرسود دانسته وار آن به عنوان آخرین صنعتی که شاید منجر به ورشکستگی شود، نام برد.
بهترین شیوه بازاریابی سوال یکی دیگر از مدعوین بود و ظهیری پاسخ داد: بهترین روش جلب اعتماد مردم و معرفی صحیح محصول ، نشان دادن خط تولید از ابتدا تا بسته بندی به مردم است که زر ماکارون با این روش موفق شد چرا که این تبلیغات هدف دار ، بازاریابی مناسبی است.
ظهیری دررابطه با آخرین سوال درباره ورشکستگی در یک موضوع واینکه ادامه درهمان مسیر به صلاح کارآفرین است یا خیر، بیان کرد: صنعتی که نیاز یک بخش از جامعه را رفع می کند نیازمند روانشناسی صنعتی است و طبیعتا به دلیل تجربه ورشکستگی و ضرر و زیان در یک صنعت بهتر است کارآفرین دوباره همان صنعت را با مسیری دیگرادامه دهد.
گفتنی است شرکت صنایع غذایی مهرام با حضور در بورس از سهامی خاص به عام تبدیل شده است.
در حاشیه
شاهرخ ظهیری به دلیل صادرات محصولات مهرام به کشور آمریکا در شرایط تحریم ، از سوی رییس جمهور وقت برای قدردانی دعوت شد و در پاسخ به رییس جمهور که از او درباره چگونگی صادرات در شرایط سخت کسب وکار پرسید . گفت : در خصوص شیوه کسب وکارم نمی توانم توضیحی بدهم !!!!! و البته با دریافت لوح کارآفرین نمونه از سوی رییس جمهور وقت مورد تقدیر قرار گرفت.
شاهرخ ظهیری اکنون مشاور صنایع غذایی و کشاورزی اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن تهران، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و عضو شورای سلامت وزارت بهداشت و مشاور بسیاری از کارخانه های صنایع غذایی کشور است.
ظهیری از بین شبکه های اجتماعی تنها از تلگرام استفاده می کند و کتاب وسفر بهترین تفریحات این کارآفرین قدیمی نمونه می باشد.
ظهیری معتقد است کارآفرین باید در جامعه فرهنگ سازی کند .
هشتمین دورهمی یک فنجان چای با طعم تجربه مدرسه عالی کسب و کار ماهان با خواندن شعر شاهرخ ظهیری و اهدای یک قالبچه طراحی چهره ایشان به پایان رسید.