بهروز فروتن ( بنیانگذار صنایع غذایی بهروز )بهار سال ۱۳۲۴ در تهران به دنیا آمد. پدر او نظامی و مادرش فرهنگی بود. خانواده هفت نفره او تشکیل شده بود از پدر و مادر به همراه دو خواهر و دو برادر که همه از بهروز بزرگتر بودند.
وقتي پدرش را در سن ١٠ سالگي از دست داد، كسب و كار را از همان كودكي تجربه كرد، شاید یکی از مهمترین دلایل برای زود مستقل شدنش همین بود.
بعد از گذراندن دوران دبیرستان، در رشته مدیریت دانشگاه تهران پذیرفته شد و همزمان با درس و دانشگاه، تجربه کار کردن در جاهای مختلف نظير تانکر سازی، قالب سازی ، پيمانكاري و ذوب آهن را هم گذراند اما تدریس برای او از جایگاه بالاتری برخوردار بود به همین دلیل کار در آموزش و پرورش را آغاز کرد.
او كه اولين فارغ التحصيل روابط عمومي ايران در سال ١٣٤٥ است، پايه صنعت غذايي بهروز را در سال ١٣٥٦ در آشپزخانه كوچك منزل خود، بنا نهاد.
فروتن كه همواره قدردان همسر خود و تلاش هاي او در همه عرصه هاي زندگي و پيشرفتش است اين بار هم با كمك همسرش توانست برند بهروز را در خاطره ها ماندگار كند.
بهروز فروتن با حضور در نشست صميمانه يك فنجان چاي با طعم تجربه متواضعانه تجربيات و دانش كارآفريني خود را در اختيار مديران بخش دولتي و خصوصي و دانش آمرختگان مدرسه عالي كسب و كار ماهان قرار داد.
او كه از روحيه طنز و شوخ طبعي نيز برخورداراست در كمال صداقت ، مسيرهاي پر فراز و نشيب و نكته هاي ظريف كارآفريني و تبليغاتي را كه براي معرفي برند بهروز به كار برده بود ،براي حضار بازگو كرد.
بايد بشود!
اين كارآفرين نمونه كشور شعار خود را «بايد بشود» عنوان كرد و گفت: در سال ٦٣ و ٦٤ كارخانه دچار آتش سوزي شد كه احياي مجدد آن زماني به طول انجاميد و مجبور بودم براي گرفتن سهميه روغن و شكر و … مدت زمان طولاني در ادارات دولتي رفت و آمد كنم كه با مشكلات و برخورد هاي نامناسب زيادي روبرو شدم ولي بدون خستگي ادامه دادم و از آجر هايي كه به سوي من پرتاب مي شد پل هايي براي پيشرفت ساختم ، از دستاوردهاي آن ورود رئيس دپارتمان سازمان ملل متحد در شرايط تحريم به ايران و بازديد از همه بخش هاي كارخانه بود كه در بازگشت به ژنو همه صنايع غذايي ايران را در حد استاندارد جهاني اعلام كرد .
اوج برند بهروز
بنيانگذار برند بهروز با اشاره به اينكه با انديشه موفقيت ، ممانعت ها را از بين بردم ، در پاسخ به سوال مجري برنامه درباره اوج موفقيت صنايع غذايي بهروز در سال ٧٠ ، اظهار داشت : اولين تبليغات صنايع غذايي توسط صدا و سيما در آن سال ها با برند بهروز و مبلغ ٢٠٠ ميليون تومان آغاز شد كه رسانه ملي آگهي هاي دوست من سلام و مادرم دوستت دارم را در ٣٩ ثانيه پخش مي كرد كه حتي وقتي به ٧ ثانيه رسيد بازهم مورد استقبال مردم قرار گرفت.
عشق به خود
فروتن با اين توصيه كه عدد در كسب و كار كوچك و بي ارزش است و به جاي آن به درصد بينديشيداز صدور محصولاتش در سال هاي جنگ به آمريكا خبر داد و با اين توضيح كه واحدهاي توليد صنعت غذايي در اوايل انقلاب به ٦٠٠ واحد بيشتر نمي رسيد در حالي كه امروز ١٢ هزار واحد داريم ، بيان كرد: امروز با جمعيت ٨٠ ميليوني ١١٦ ميليون تن توليدات كشاورزي داريم كه اين توليدات وقتي در آينده به ٣٠٠ ميليون تن برسد ، قابليت تغذيه ٣٠٠ تا ٤٠٠ ميليون نفر را دارا است ، پس ارزش هاي افزوده در كشاورزي و صنايع غذايي است نه در معادن ، فلزات و صنايع شيميايي و….
بنيانگذار شركت بهروز كه قائل به تفكيك جنسيتي در مديريت و كارآفريني نمي باشد و * عشق به خود * را عامل موفقيت در كار و همچنين كارآفرين را بي نياز از شانس و وقت مي داند، سفر دخترش به آمريكا و بازگشت وي را كه عليرغم خواسته دانشگاه و مجموعه كاري او بوده ، نشان از افتخار ايراني و اداي دين به ايران عنوان كرد و جمله خود را با ايران هميشه سرافراز كه با تشويق حضار همراه بود، پايان داد.
رمز موفقيت ، چشم انداز ٣٠ ساله و مسئوليت هاي اجتماعي
اين قهرمان صنعت كشور در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به سوال مجري برنامه درباره رمز موفقيت ، گفت: اول ايده و انديشه توليد را تبديل به هدف و براي انجام آن پشتكار داشته باشيم و از اشتباه نهراسيم چرا كه تنها ديكته نانوشته غلط ندارد.او پاسخ مجري را كه درباره جانشين پروري پرسيد اينگونه داد كه من با گفتگو و برگزاري جلسات اينچنيني در راستاي مسووليت اجتماعي خود سعي مي كنم كارآفرين دكتر و مهندس براي آينده كشور تربيت كنم و از اين طريق وظيفه جانشين پروري را انجام دهم و حتي هنوز فكر مي كنم ١٥ سال از آنچه كه بايد به عنوان كارآفرين باشم عقب هستم و چشم انداز ٣٠ ساله ام را تصوير كيفيتي از بازار مصرف داخلي و خارجي محصولات صنايع غذايي ايران مي بينم.
پرسش و پاسخ
در ادامه دورهمي يك فنجان چاي با طعم تجربه ، بهروز فروتن به پاسخگويي سوالات حاضرين پرداخت.
توليد دانش بنيان
او در پاسخ به سوالي درخصوص ارجحيت كارهاي دانش بنيان و تحقيق و توسعه به توليد، اظهار داشت: توليد يعني ارزش افزوده درون، در خارج از كشور ، كاركردن در ازاي پول درآوردن است ولي در ايران انديشه مطرح است و توليد به اندازه شير مادر مقدس است و البته توليد به همراه استفاده از دانش مثل تهيه برنج در فرآيند كمتر آب ، مناسب و به صرفه تر است.
اعتماد به مديران
خالق بهروز سوال بعدي درباره اعتماد يك كارآفرين به مديران ارشد را با ذكر مثالي از مدير شركت بهروز عنوان كرد كه در سال ٧٧ اين شركت را دچار ضرر كرد و همين شخص با هزينه شركت بهروز براي گذراندن دوره هاي مرتبط به ايتاليا رفت و توانست ٢ سال بعد آن ضرر را جبران كند و تاكيد كرد كه كارآفرين بايد به
مديرانش اعتماد كند.
يك روز كاري
مشاورعالي صنعت غذايي كشور يك روز كاري خود كه سوال يكي از حاضرين بود را با اين توضيح پاسخ داد كه از آغاز صبح علاوه بر حضور در كارخانه و جلسات به ساير مسووليت هاي اجتماعي هم رسيدگي مي كند و از پياده روي و شنا به عنوان تفريحات روزانه خود ياد كرد.
استفاده از فضاي مجازي
فروتن استفاده از فضاي مجازي كه سوال يكي ديگر از ميمانان بود را ، مثبت ارزيابي كرد به شرط آن كه به تكرار نيفتد و جنبه آموزشي و اطلاع رساني داشته باشد.
كارآفريني دولتي
اين بنيانگذار برند «بهرنگ» درباره كارآفريني در بخش دولتي كه سوال ديگري بود، تصريح كرد: در كشور آلمان اگر كار انجام نشده روي ميز بماند كارمند مربوطه اخراج مي شود كه البته در ايران عكس آن صورت مي گيرد!!! و به طور كلي بخش دولتي ما فضاي كارآفريني نيست ولي يك كارآفرين دولتي در فضاي غيركاري خود هم مي تواند كارآفريني كند و نبايد جزيره اي فكر كند.
گفتني است کتاب «همیشه برخاستن» نخستین راهنمای جامع کارآفرینی ایرانی توسط بخش فرهنگي «بهروز»كه يكي از ابتكارات صنعت غذا مي باشد، انتشار يافته که سیر زندگی، تجربه های مدیریتی و توصیه های کارآفرینی بهروز فروتن ، بنیانگذار مرکز تحقیقات و گروه صنایع غذایی بهروز را به شرح درآورده، كه حاوی نکته های قابل توجهی به ویژه در زمینه کسب و کار است.
«همیشه برخاستن» را باید تکمیل شده کتاب «دوست من سلام» دانست که شرحی بر زندگی و کارنامه شغلی این مدیر نمونه و پیشکسوت صنعت غذا بوده و در سال های پس از انتشار به عنوان نخستین کتاب کارآفرینی ایرانی در مراکز علمی و صنعتی، استفاده آموزشی داشته است.
در پايان ششمين دورهمي يك فنجان چاي با طعم تجربه ، مدرسه عالي كسب و كار ماهان تابلوي فرش تصويربهروز فروتن را به رسم يادبود به وي اهدا نمود.