logo-50

یک فنجان چای با طعم تجربه با جناب آقای حمیدرضا برادران شرکا

فهرست مطالب

دكتراي اقتصاد دانشگاه فلوریداي آمریکا و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در دولت پیشین، دكتر حميدرضا برادران شركا، ميهمان ويژه يك فنجان چاي با طعم تجربه مدرسه عالي كسب و كار ماهان كه روز يكشنبه 5 دي ماه برگزار شد ، بود.

 

اين اقتصاددان برجسته كشور ضمن بيان تجربيات خود در دوران تصدي اش بر سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور، گفت: خوشبختانه سازمان مديريت به دليل استفاده از افراد توانمند و مهارت گرا ، توان تخصصي زبادي داشت و با داشتن ٥ هزار پرسنل و كارشناس ، بزرگ ترين سازمان تخصصي دنيا بود.
برادران شركا با قدرداني از جناب آقاي مردوخي كه مشاور سابق وي در سازمان مديريت بود، اظهار داشت: هر لايحه اي كه در سازمان تصويب مي شد به دليل امكان قانون شدن براي سال هاي متمادي بر اهميت سازمان مديريت و برنامه ريزي و حضورمدبران آن در همه شوراها مي افزود.


مدير گروه پژوهشي برنامه و بودجه و اقتصاد كلان مركز تحقيقات استراتژيك در پاسخ به سوال يكي از شركت كنندگان مبني بر جذب دانشگاهيان در پست هاي سياسي، بيان كرد: انتخاب مسوول براي پست هاي سياسي سلسله مراتب دارد و افراد بايد تجربه كافي داشته باشند و اينطور نيست كه به صرف استاد دانشگاه بودن فردي براي منصب سياسي انتخاب شود كه البته اين رويه براي وزير شدن در كشور ژاپن ممكن است ٣٠ سال طول بكشد تا فردي تخصص و تجربه مرردنياز منصب وزارت راكسب كند.
اين كارشناس مسائل اقتصادي با اشاره به اينكه بسياري از كمپاني ها در دنيا با استفاده از نيروهاي كارآمد به صورت تمام وقت كار مي كنند، يادآورشد: علت اينكه بعد از برجام اتفاقي در كشور نيفتاده و موانع هنوز موجود است، مشكلات داخلي و تحريم هاي خود ساخته بر سر راه توسعه كشور است و به دليل نبود مديريت صحيح تا به حال موفق نبوده ايم ،اراده اي براي توسعه يافتگي وجود ندارد چون خواست مردم و حكومت بر توسعه يافتن نيست.
وي تاكيد كرد: توسعه بايد مطالبه همه مردم شود و درحاليكه به لحاظ موقعيت جغرافيايي، نيروي انساني و تحصيل كرده، سيستم حمل و نقل و بانكي و بيمه اي رو به جلو هستيم ، به دليل نبود اراده اي مبني بر توسعه يافتگي تا كنون به آن نرسيده ايم.

برادران شركا در پاسخ به سوال يكي از حاضرين در خصوص اجرايي نشدن برخي قوانين در برنامه چهارم و پنجم، توسعه، گفت: اگر ازمديران سازمان ها سوال شود كه مشكل سازمان شما چيست مي گويند: منالع مالي نداريم و براي استراتژي، نيروي انساني و اهداف كلان سازمان پاسخي ندارند.
وي درباره چشم انداز ١٤٠٤ كشور توضيح داد : زمان رياست جمهوري آقاي خاتمي همراه ايشان به مالزي رفتم و در سازمان برنامه آنجا لوگوي ٢٠٢٠ را ديديم كه مسوولين مربوطه عنوان مي كردند كه در برنامه هايشان از vision تعيين شده جلوتر هستند و ما كه تصمبم داريم در سال ١٤٠٤ به قدرت اول منطقه تبديل شويم، از برنامه عقب هستيم.
اين اقتصاددان برجسته كشور رشد ٧/٤ درصدي اعلام شده از سوي رئيس جمهور را تاييد كرد اما آن را اشتغال زا ندانسته و نياز ١٠٠٠ ميليارد توماني براي ايجاد اشتغال را از ضروريات عنوان كرد و از سرمايه گذار خارجي به عنوان كليد حل مشكل اشتغال نام برد.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اعلام اينكه بيش از ٣٠٠ تن زعفران در ايران توليد مي شود ولي با برند ايران توزيع نمي شود، گغت: در يكي از شهرهاي خراسان كه توليد كننده زعفران بودند جوانان بيكار شهر را به كار گرفته و شركتي تاسيس كرديم كه ٥٠ درصد سهام به كشاورزان و ٥٠ درصد به ساير سهام داران ديگر تعلق گرفت و اكنون با گسترش اين شركت به توليد ارگانيك رسيده و بنده مسووليت مشاور ببن المللي آن را بر عهده دارم.
دكتر برادران شركت مدل آينده پژوهي كه بك مدل جهاني مي باشد را براي حضار تشريح كرد و مدل آينده پژوهي كشور كويت را به دليل تشابه شرايط اقتصادي آن با ايران به تفصيل شرح داد و اظهار اميدواري كرد كه ايران هم بتواند براي مقابله با مشكلات آينده چنين مدلي را طراحي كند.

بر اساس اين مدل كه از ١٩٩٠ تا ٢٠١٠ تحولات كشور كويت بررسي شده در متغيرهاي اقتصادي سالانه ٢/٥ درصد رشد وجود داشته است. همچنين كويتي ها در بررسي شاخص هاي ١٠ سال پس از ٢٠١٠ به اين نتيجه رسيدند كه وضعيت پيشرفت كند است و بايد چاره انديشي شود. برادران شركا مدل آينده پژوهي را براي آگاهي سياستمداران بسيار مفيد ارزيابي كرد و خاطرنشان كرد كه دسترسي دولتمردان به اين مدل باعث مي شود وضعيت جامعه را رصد كرده و بر اساس آن بتوانند براي برخورد با موانع پيشرفت ، تغيير و يا حفظ وضعيت موجود برنامه ربزي درستي داشته باشند.
دکتر سيد مصطفي صفاري ،از اساتيد هيات علمي مدرسه عالي كسب و كار ماهان ، رشد اقتصادي ٧/٤ درصدي اعلام شده از سوي رئيس جمهور را نفتي عنوان كرد و گفت: در زمان احمدي نژاد به دليل تحريم و فروش اندك نفت ، رشد اقتصادي منفي داشتيم كه با برداشته شدن تحريم ها و امكان فروش بيشتر نفت در اين دولت به رشد ٧/٤ درصدي رسيديم كه به علت نفتي بودن و غير مولد بودن پايدار نخواهد بود.
وي اضافه كرد: اين رشد اقتصادي ،اشتغالي نيست و براي اشتغالزايي بايد شوراي سرمايه گذاري تشكيل شود نه شوراي اشتغال .
اين اقتصاد دان با بيان اينكه اشتغال نبايد دولتي ديده شود، بيان كرد: درحالي كه اقتصاد چابك نيست و بهره وري هم وجود ندارد، اقتصاد دولتي بايد كوچك شود و فضاي كسب و كار و سرمايه گذاري به بخش خصوصي سپرده شود و تنها در اين صورت اشتغال ايجاد مي شود.
به گفته وي با اقتصاد دولتي اصل ٤٤ اجرايي نمي شود.اين استاد مدرسه عالي كسب و كار ماهان عنوان كرد: در حالي كه برنامه ريزي ما براي اقتصاد المپيكي مي باشد ولي متاسفانه اقتصاد كسور پار المپيكي است.در پايان مراسم طبق روال گذشته از دكتر برادران شركا تجليل به عمل آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه ماهان

شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.